Viborg Kommune følger planen 1100 vaccineret på plejecentre

11. januar 2021, 12:28
Arkivfoto: Dado Ruvic/Reuters

Torsdag kom Viborg Kommune i mål med første omgang af vaccinationen mod covid-19 af beboerne og nogle medarbejdere på kommunens plejecentre, fremgår det af en pressemeddelelse.

Mens Nordstjernen i Sparkær, Birkegården i Stoholm, Pleje- og Omsorgscenter Sjørup og Løgsgtrup Friplejehjem alle var med, da vaccinationsrunden startede tirsdag, måtte tre øvrige plejecentre i kommunen vente til torsdag med at få vaccinen, da der havde været smittetilfælde der.

I alt er 1100 beboere og medarbejdere på 18 plejecentre i Viborg Kommune nu blevet vaccineret, ligesom også teamet fra de vaccinerende plejehjemslæger er blevet det.

Vaccinationen mod covid-19 skal som bekendt gives til den enkelte borger to gange, og i løbet af den næste uge laves planen for stik nummer to. Derudover laves der også en opsamlingsrunde for de enkelte beboere, der ikke kunne få første stik på grund af sygdom.

Medarbejdere, der ikke blev vaccineret på plejecentrene, men som gerne vil, tilbydes vaccination på vaccinationscentrene. Dette sker i en af de kommende leverancer af vacciner.

Næste levering af vacciner forventes at komme til Region Midtjylland i midten af uge 2, og vaccinationen fortsætter ufortrødent i Viborg Kommune med gruppen af borgere fra 65 år og over, som modtager både praktisk hjælp og personlig pleje. Herefter venter personale i sundheds- og ældresektoren.