Købmænd i julehumør Børnefamilier i Nordfjends fik ekstra julegave

14. januar 2021, 05:48
Spar-købmændene Niels og Jan Würtz overrakte 25.000 til Hald Borgerforening inden nytår. Privatfoto

Inden nytår var købmændene Niels og Jan Würtz fra Spar i Hald i rigtig godt julehumør.

De to købmænd havde valgt at søge penge i en særlig »julepulje« i Spar-regi.

Det lykkedes at få tildelt 25.000 kroner, og de penge er blevet doneret videre til bosætningsudvalget under Hald Borgerforening.

- I en situation, hvor vi alle er påvirket af corona, er der ekstra brug for hygge og god stemning, og det vil vi gerne være med til at sørge for, lyder det fra købmændene.

Bosætningsudvalget har valgt at bruge nogle af pengene på de børnefamilier, der i år har beriget Nordfjends med nyfødte børn.

- En del af de nye børnefamilier er tilflyttere, og derfor vil vi gerne gøre en indsats for, at de skal føle sig velkomne, så de kan blive godt integreret i lokalsamfundet, lyder det fra Kirsten Jakobsen og Joan Skovgård fra bosætningsudvalget.

Udvalget fortæller, at der var flere idéer på tegnebrættet i 2020.

Blandt andet var det planen, at der skulle afvikles fællesspisninger i Borgerhuset, som skulle være specielt målrettet børnefamilier.

Det var også planen, at der skulle være et nytårs-event for alle årets nyfødte, og at den gamle tradition med juletræsfest skulle genoptages.

Men corona har skudt alle idéerne til hjørnespark, og derfor glæder det udvalget, at børnefamilierne kan få en ekstra julegave i form af en kurv med diverse ting.

- Derudover har vi penge tilbage, som vi kan bruge til at føre vores idéer ud i livet, når corona slipper sit tag i os, lyder det fra bosætningsudvalget.