Hvor bliver generalforsamlingerne af?

16. januar 2021, 12:14
Formand for Daugbjerg og Omegns Borgerforening Carsten Mikael Lønstrup Christensen. Privatfoto

Der er meget dårligt at sige om corona og meget øv og bøv over restriktioner og forsamlingsforbud med mere.

Konfirmationer blev udsat, fødselsdage, bryllupper og koncerter ligeså siden marts 2020.

Nu skriver vi 2021, og det hele startede op med nye restriktioner, hjemmeundervisning, aflysninger og politikdebatter på alle sociale medier.

Starten af året og foråret er også tid for diverse generalforsamlinger i lokale foreninger. Men man kan ikke afholde en generalforsamling hvis ingen kan komme på grund af forsamlingsforbuddet. Så bliver det i hvert fald ikke en demokratisk afstemning, da langt de fleste bestyrelser består af fem personer.

Så er der muligheden for en virtuel generalforsamling, men der er mange, som ellers møder op til en fysisk generalforsamling, som ikke kan eller vil bruge computeren til dette.

I Daugbjerg og Omegns Borgerforening plejer vi at afholde vores generalforsamling medio februar sammen med det lokale vandværk, men det ser ud til, at dette forsamlingsforbud får lov at køre i et stykke tid. Måske bliver det igen hævet til 10, men det må tiden vise.

Det er svært for en bestyrelse at sidde i den situation, hvor en normal generalforsamling ikke kan afholdes. Ifølge loven skal der indkaldes til generalforsamling via de officielle medier, lokalaviser m.m., og i samme ombæring skal mødet aflyses.

Derfor står vi i en situation, hvor vi skal indkalde til generalforsamling og samtidig aflyse den.

Man må altså ikke som forening udskyde generalforsamlingen, men skal aflyse den. I samme åndedrag er det så tilladt at fortælle, at der kommer en indkaldelse til ny generalforsamling, når forsamlingsforbuddet bliver lempet eller fjernet, men det er ikke nødvendigt at notere en dato.