Stoholm-Viborgs håndboldsæson forlænges Træneren ville hellere trække en streg i sandet

22. januar 2021, 05:12
Allan Kjær havde helst set et fuldt stop for sæsonen på grund af corona. Nu risikerer man i stedet at skulle spille til midten af maj. Arkivfoto: Frank Cilius Ritzau Scanpix

Der er en potentiel oprykning til 1. division at spille om for Stoholm-Viborgs håndboldherrer i foråret. De resterende kampe skal sådan set bare vindes. Hverken mere eller mindre.

Men med de seneste coronarestriktioner, er sæsonen nu blevet skubbet yderligere, og kommer den overhovedet i gang igen, er der udsigt til, at den først slutter midt i maj.

Det fortæller formanden for Jydsk Håndbold Forbunds Turneringsudvalg, Niels Lindholm, til Skive Folkeblad. Han havde håbet, at fortsatte restriktioner med et forsamlingsloft på fem personer ikke havde været nødvendige, så sæsonen havde kunnet genoptages om et par uger. Men restriktionerne er nu forlænget til 7. februar.

- Vi lytter til myndighederne, så måske kan vi spille igen efter vinterferien. Derfor har vi besluttet, at de turneringer, som tidligere havde sidste spillerunde den 18. april, nu bliver skubbet, så de først skal være færdige 16. maj, siger han.

I Stoholm-Viborg Håndbold er træner Allan Kjær ikke et begejstringens vulkanudbrud ved tanken om, at hans spillere overhovedet skal i gang igen - og nu med udsigt til først at være færdige i midten af maj.

- Vi sendte folk hjem i begyndelsen af december og har ikke mødtes siden. Og skal jeg være ærlig, er det også begrænset, hvor meget jeg har tænkt håndbold, siger han.

- Men inderst inde havde jeg hellere set, man havde trukket en streg i sandet og sagt, at sæsonen var slut.

Fint med opstartsfase

Allan Kjær begrunder sin holdning med den lange pause, der har betydet nul kampe siden 23. oktober for Stoholm-Viborgs vedkommende. Og så er han ikke glad for udsigten til arbejdsomfanget, hvis hans hold skulle ende med at rykke op.

- Hvis man rykker op i midten af maj, så er der godt nok kort tid til at forberede sig på at skulle spille i 1. division. Er du vanvittig, mand? Det er selvfølgelig det, vi spiller for, men jeg synes, det er halvproblematisk - der er godt nok nogle, som kommer til at løbe stærkt, siger han.

Allan Kjær er dog glad for, at turneringslederne har besluttet, der skal være en opstartsfase på tre-fire uger, fra man må mødes igen i samlet flok, til første kamp skal spilles.

- Men det er lige før, det er for lidt. Vi skal starte fra nul, bemærker han.

Stohom-Viborg ligger i øjeblikket på den andenplads, som tidligere gav billet til et kvalspil til 1. division, men det er nu suspenderet på grund af coronaens indvirkning.

Derfor gælder kun førstepladsen, og såfremt kampprogrammet fastholdes, vil Stoholm-Viborg skulle starte hjemme mod henholdsvis Aars og Nørre Djurs, inden der venter et potentielt oprykningsbrag ude mod Mors-Thy, der p.t. indtager førstepladsen.

- Og hvis alt er på spil i den kamp, så vil man som klub, spiller og træner selvfølgelig gå efter det. Vi vil gribe chancen, og så ser vi, hvor vi er den 16. maj og forholder os til det, siger Allan Kjær.