3 MENINGER: Hvordan foretrækker du din vinter?

30. januar 2021, 05:27
1 af 3 LISE HALD, SPARKÆR Vinteren er da en skøn tid, især hvis vi får en masse sne (det kan godt nås endnu, tit kommer det jo først i februar). Som dagpleje er vi meget ude, og alle de grå, regnfulde og blæsende dage vil vi da gerne springe over, men det er også i vintertiden vi hygger lidt mere inde, og så fylder julen jo en del, og den er vi da specielt glade for. Ej at forglemme er det jo også i vintertiden, vi kan gå og glæde os over, at foråret er på vej, og alt springer ud på ny. Alt i alt er jeg godt tilfreds med den danske vinter trods højere varmegrader.
2 af 3 TOMMY NIELSEN, DAUGBJERG Jeg foretrækker, at vinteren gerne må være tør og med masser af sol og til den kolde side. En våd vinter betyder, at man må være mere indendøre med deraf følgende mindre aktivitet, som jeg ellers gerne nyder. Sne behøver der ikke være, men generelt har alle vintre deres egen charme.
3 af 3 JØRGEN SVENSON, VRIDSTED Jeg holder af Danmark med de fire årstider, selv om klimaet kan være særdeles svingende. Men se bare på alle de forskellige farver naturen byder på. Her om vinteren ønskes megen sol og gerne frost ind imellem til at klare bl.a. utøj, der gemmer sig rundt omkring. Lidt sne hører årstiden til - men helst ikke i voldsomme mængder. Blæst og regn, som vi netop har haft rigeligt af, behøver vi ikke i dagligdagen. Men vi har efterhånden vænnet os til omskifteligt vejr i dagens Danmark. Vejret taler alle om - uden at kunne gøre en pind ved det. Sol, sol kom igen!

Vinteren fyldte ikke meget i 2020, hvor ingen dage endte uden plusgrader. Det er første gang, det er sket, siden man begyndte de officielle målinger i 1874.