Vognmandskørsel bliver på lokale hænder

Jens Dalsgaard i Iglsø har solgt sine fem lastbiler til Rønbjerg Transport i Kjeldbjerg, og dermed fødes Skiveegnens Vognmandsforretning

28. januar 2021, 05:56
1 af 2 Den 1. februar overdrager Jens Dalsgaard (tv) nøglen til denne og fire andre lastbiler til Rune Lund og Torben Nør­gaard i midten. Jørgen Fly (th) forlader ved samme lejlighed ejerkredsen i Rønbjerg Transport, der samtidig skifter navn til Skiveegnens Vognmandsforretning. Foto: Henrik Bagge
2 af 2 Jens Dalsgaard fylder 60 næste gang og ville gerne af med vognmandsforretningen, så han fremover fuldt ud kan hellige sig sin entreprenørforretning. Foto: Henrik Bagge

Fra den 1. februar vil fem lastbiler, der hidtil har stået Jens Dalsgaard på, ikke længere køre hjem på Øster Børstingvej i Iglsø til fyraften.

Men det bliver ikke meget, der skal justeres på GPS´en, når de fremover i stedet vil være opstaldet nogle få kilometer væk på Kjeldbjergvej 19 i Kjeldbjerg, når dagen er omme.

Det er her, Staby-Rønbjerg Maskinstation holder til med Jørgen Fly, Torben Nørgaard og Rune Lund som ejere.

Siden 2019 har den adresse også rummet det, der hedder Rønbjerg Transport, da maskinstationen fik tilbudt fast arbejde med at levere gylle fra egnens landmænd til Iglsø Biogas A/S, der året forinden var åbnet i nabolaget.

Det sagde man ja til og købte dengang to lastbiler til formålet, og det er altså den del, der nu bliver udvidet med i alt fem biler inklusive medarbejdere og godt 60 containere, et par kraner og tre anhængere fra Jens Dalsgaards forretning i Iglsø.

Samtidig tager hele foretagendet navneforandring til Skiveegnens Vognmandsforretning.

- Står der nogen inde midt i Skive og skal bruge en container, så googler de altså ikke Rønbjerg Transport, som Torben Nørgaard siger.

Drosler lidt ned

Jens Dalsgaard har i mere end 25 år drevet entreprenørvirksomhed, og da han i 2005 overtog Vridsted Vognmandsforretning kom også vognmandskørsel på menukortet.

Men den del bliver han altså nu lettet for igen.

- Jeg bliver 60 næste gang, så det er egentlig for at drosle lidt ned. På den måde bliver der mere tid til at drive entreprenørforretningen fremover, siger Jens Dalsgaard.

Den del beskæftiger i øjeblikket seks mand, der laver alt fra byggemodning og gravearbejde for eksempelvis vandværker og tankstationer til kloakker for private.

De driftige herrer på Staby-Rønbjerg Maskinstation var ikke rigtig i tvivl om, at de skulle hjælpe Jens Dalsgaard af med vognmandsforretningen, selv om der også var andre parter inde med tilbud.

- Vi syntes, det ville være synd, hvis der ikke længere var en lokal vognmand herude, så vi vil egentlig bare fortsætte med det, Jens har gjort hidtil. Det vil sige at leje containere ud og lave kranarbejde. Alt det, hans biler kan, siger Torben Nørgaard.

De mange containere står rundt omkring ved skoler, kirker, boligselskaber, landmænd og private, der eksempelvis er ved at bygge om.

Og så har Jens Dalsgaard ligesom Staby-Rønbjerg Maskinstation også haft fast arbejde med at levere møg til Iglsø Biogas lidt længere henne ad vejen.

Så på den måde bliver en meget stor del af leverancerne til Iglsø Biogas nu samlet under ét tag.

Gang i svingdøren

Ejermæssigt bliver der også lidt trafik i svingdøren ud over Jens Dalsgaards afhændelse af sin vognmandsforretning.

Per 1. februar er Jørgen Fly nemlig efter eget ønske købt ud af ejerkredsen, og ind træder i stedet Mogens Sund.

Han driver i forvejen vognmandstransport fra Tingvej i Mogenstrup, og det vil han fortsat gøre, men nu skal han også stå for den daglige drift af Skiveegnens Vognmandsforretning.

- Han vil være den, der tager telefonen, hvis man ringer til os, og han kommer som udgangspunkt også til at sidde i den ene bil, siger Torben Nørgaard.

Han og Rune Lund har aldrig været bange for at slå store brød op, siden de tilbage i 2014 med få måneders mellemrum blev ejere af først Staby Maskinstation og siden Rønbjerg Maskinstation, hvorefter de to blev slået sammen. Men i denne omgang var de bange for, at det ville gå ud over begge dele, hvis de skulle til at skræve over både maskinstation og en udvidet vognmandsforretning.

- Vi ville meget gerne udvide vognmandsforretningen og have de biler ud at køre noget mere her i lokalområdet. Men vi kunne også se, at vi ville få brug for hjælp, hvis jeg og Rune samtidig skulle drive maskinstationen ordentligt, så derfor passer det os godt, at vi nu har fået Mogens med, siger Torben Nørgaard.