Tilskud til forsamlingshuse fortsætter i 2021

04. februar 2021, 09:40
Iglsø Forsamlingshus modtager i lighed med 64 andre små forsamlingshuse i Viborg Kommune 18.000 kroner i tilskud i 2021. Foto: Henrik Bagge

fjends Et årligt tilskud på 18.000 kroner til alle Viborg Kommunes 65 forsamlingshuse vil blive opretholdt.

Det blev besluttet på et møde i Landdistriktsudvalget den 26. januar.

Dermed fastholdes den hidtidige model for tilskud til de små forsamlingshuse til en samlet pris af 1.170.000 kroner.

Det har ikke mindst vejet tungt, at forsamlingshusene i et corona-år uden mange fester og øvrige arrangementer har manglet indtægter en stor del af året.

Det kan man skrive under på i Iglsø Forsamlingshus, der i 2020 højst var udlejet en håndfuld gange, ifølge formand Hans Østergaard.

- Der sker jo ingenting lige nu, for vi kan ikke lovligt holde noget. Så mange små forsamlingshuse kæmper for at overleve og bruger mange frivillige timer på det, og så er det bare dejligt at se, at systemet bakker op med et godt tilskud, siger Hans Østergaard.

Modellen sender også 201.000 kroner til en mindre, central pulje, hvorfra forsamlingshusene kan søge yderligere midler til indvendige vedligeholdelses- og renoveringsopgaver, samt energiinvesteringer, der øger bæredygtigheden og driftsøkonomien.

I prioriteringen af ansøgninger tages hensyn til særligt det frivillige arbejde, der indgår, hvor man fastholder en forudsætning om en egenfinansiering på mindst en tredjedel, der dog kan »erlægges i form af frivilligt arbejde«, som det hedder.

Ansøgningsfristen til den centrale pulje er den 1. maj 2021, da Landdistriktsudvalget vil behandle ansøgninger på et møde den 1. juni 2021.