Der kom Brizze lige forbi!

05. februar 2021, 06:07
Malte Taudal Dalgaard (med fronten til) nåede i 2020 kvartfinalen til VM i panna for U-15 i København. Privatfoto

SPARKÆR Det er ikke for meget sagt, at en drøm for nylig gik i opfyldelse for en 14-årig knejt fra Sparkær.

For da Malte Taudal Dalgaard, der går i 8. klasse på Mønsted Skole, gik rundt på VFF’s anlæg i Viborg, stod han pludselig over for et kendt ansigt.

Malte, som avisen før har omtalt for hans spektakulære evner udi det fodboldspil, der hedder panna, genkendte med det samme Brian Mengel, der er lidt af et ikon indenfor fodboldsportens vidtforgrenede street-nicher og også er stifter af det fodboldakademi, der hedder Brizze FC. Og han var kommet til Viborg for at fortælle Malte, at han gerne ville have ham optaget på holdet.

Og det var bestemt ikke noget, der efterlod Sparkær-drengen uberørt.

- Det er kæmpestort, for siden marts har det været et mål for mig, siger Malte Taudal Dalgaard.

Brian Mengel havde fulgt med i de videoer, Malte løbende har postet på Instagram, hvilket er den måde, det lille panna-community kommunikerer med hinanden på. Og han kunne godt lide, hvad han så.

- Jeg kendte ham jo godt i forvejen, for han er en af de største youtubere. Så da jeg så ham, vidste jeg godt, hvad der skulle ske. Så han sagde, at han gerne ville have mig med på holdet, og så sagde jeg, at det ville jeg meget gerne, siger Malte Taudal Dalgaard om at møde sit idol.

På den måde bliver Malte Taudal Dalgaard en slags ambassadør for sin sport, for Brizze FC er nemlig ikke et helt almindeligt fodboldhold, der spiller i en liga og træner sammen fire gange om ugen.

Det er et online hold, der går ud på at motivere og inspirere så mange som muligt til at gå på opdagelse i de mange, forskellige grene af fodbold, der ud over den almindelige græsfodbold også tæller for eksempel freestyle tricks, futsal, beachfodbold, fodboldgolf og den panna, som Malte altså har taget til sig og nu udmærker sig i.