Allan Kjær trækker stikket i Stoholm-Viborg

Håndboldtræneren Allan Kjær søger nye græsgange til den kommende sæson

09. februar 2021, 08:33
Allan Kjær skifter til Viborg FH efter indeværende sæson. Arkivfoto: Lindy Jørgensen

håndbold Fra ét håndboldsamarbejde til et andet. Sådan kan man beskrive håndboldtræneren Allan Kjærs kommende skifte. Han forlader nemlig sit cheftrænerhverv i Stoholm-Viborg Håndbold og har i næste sæson et andet håndboldsamarbejdes logo på brystet i stedet.

Allan Kjær tager således skridtet til Viborg FH, som er en overbygning, der så dagens lys i 2019. Her skal han dele cheftrænerrollen med Ole Bitsch for klubbens herrehold, der befinder sig i toppen af 3. division.

Dermed er fire års trænergerning i Stoholm IF og senere Stoholm-Viborg til sommer en saga blot.

- Jeg har selvfølgelig haft en pause fra håndbolden de seneste måneder, og jeg har kunnet gøre mig en masse tanker. Jeg har følt mig rigtig tryg i Stoholm og har haft det godt. Men det har også taget hårdt på mig. Fire år er også længe i den samme klub, og jeg kom frem til, at der skulle ske noget nyt. VFH ringede til mig, og det er et projekt, jeg har været interesseret i lige fra starten. Jeg bor selv i området i Liseborg, hvor de hører til, og jeg har gerne villet træne et hold i Viborg på et tidspunkt. Jeg er Viborg-dreng, jeg vil håndbolden i Viborg, og det er et spændende projekt, der er i gang, siger Allan Kjær.

Har det været hårdt i Stoholm, fordi du har stået med meget selv?

- Det kan man godt sige. Jeg vil ikke lægge skjul på, at det har været nogle hårde år. Jeg har reelt ikke haft en assistent, så det har været hver eneste træning selv og alle taktikmøder. Heldigvis har der været gode spillere, og det sociale har kompenseret for det. Men jeg har haft ro de seneste måneder til at mærke efter på min krop, og der skulle ske noget andet. Håndboldmæssigt har jeg stået med mange ting selv i Stoholm, men så er alle mulige andre ting til gengæld blevet ordnet, så jeg netop kun skulle tænke på håndbold. Så jeg smækker ikke med døren, for det været nogle vanvittigt gode år derude, understreger Allan Kjær.

Har gjort ondt

Det har med andre ord ikke været nogen nem beslutning at træffe for træneren.

- Det er også med vemod, at jeg stopper. Det er ikke bare sådan lige. Det har ikke været en nem beslutning. Jeg har tænkt meget over det, og det har også gjort ondt, siger han.

Med et skifte til en klub, der ikke befinder sig langt væk geografisk fra den nuværende, er det nærliggende at spekulere i, om Allan Kjær vil forsøge at lokke nogle af Stoholm-profilerne med sig til en ny adresse. Det har han dog ikke i sinde at gøre.

- Nej, det tænker jeg ikke. Selvfølgelig er der spillere i Stoholm, der er meget interessante. Men jeg skal ikke have noget i klemme med noget som helst. Så jeg kommer ikke til at tage nogen kontakt. Det skal jeg ikke have rodet mig ud i, siger Allan Kjær.

Inden turen går til Viborg FH, skal Allan Kjær først gøre sæsonen færdig i Stoholm-Viborg, hvis den altså ellers kommer i gang igen.

- Hvis vi kommer i gang igen, så ville det jo være en drøm, hvis jeg kunne aflevere klubben i 1. division. Det kunne være en perfekt måde at slutte på, siger han.

Fuld forståelse

Med afgangen af Allan Kjær efterlades der samtidig et tomrum i Stoholm-Viborg, som nu skal fyldes ud.

I klubbens divisionsudvalg møder Kjærs beslutning om at søge nye græsgange imidlertid forståelse hos Carsten Andersen.

- Det er jo sådan tidens tand. Allan har været mange sæsoner hos os, og det er jo klart, at der engang imellem skal ske luftforandring. Han vil gerne prøvet noget andet, og det har jeg fuld forståelse for, siger Carsten Andersen.

Han er fortrøsningsfuld i forhold til at få fundet en erstatning til klubben.

- Vi har jo vidst det i lidt tid. Vi har nogle navne på en liste, og vi har allerede nogle dialoger i gang. Vi sonderer selvfølgelig lige terrænet stille og roligt, og så er jeg sikker på, at vi får et godt setup omkring holdet, lyder det fra Carsten Andersen.