3 MENINGER: Corona og kæledyr

Hvordan har corona påvirket dit forhold til kæledyr?

13. februar 2021, 06:07
1 af 3 LONE DAHL, SDR. RESEN Jeg har to newfoundlændere, fire katte og akvariefisk. Der er ikke ændret det store for »pelsbørnene« under coronaen, da vi begge arbejder, som vi plejer. Efter børnene er flyttet hjemmefra, er dyrene dog rykket en tak op i hierarkiet. Det skal så siges, at gemalen også er rykket fra en 10. plads til en 7. plads. Han er dog stadig den eneste, som får lov at sove i sengen.
2 af 3 NIELS JØRGEN LYNGSØ, KJELDBJERG Coronaen har påvirket mangt og meget, men umiddelbart ikke mit forhold til kæledyr. Jeg fik godt nok en del nye katte i 2020, men det var nu mest, fordi jeg ikke fik steriliseret min tilløber hunkat og hendes hunkilling fra 2019 i tide. Men måske har det alligevel påvirket lidt, for jeg fik da afsat 6 killinger til gode hjem. Måske coronaen hjalp til der, det ved jeg ikke. Jeg er vældig glad for dyr, men også for at min bestand nu er reduceret til et acceptabelt niveau, specielt fordi det er sket på den gode måde (uden aflivninger og yderligere belastning af internaterne).
3 af 3 BIRTE PHILLIPS, KNUDBY Jeg har to dejlige, gamle hunde som jeg deler min »kysseboble« med. Vi har en meget begrænset berøringsflade med andre mennesker og hunde, og sådan har det været siden marts. Det er altid en stor fornøjelse for mig at være sammen med mine hunde, men i disse tider er det næsten en nødvendighed for at holde humøret oppe og komme ud i al slags vejr. Vi møder andre hunde og deres ejere, og enkelte af os hundeejere nyder nu og da en kop kaffe sammen, mens hundene leger, altid med god afstand os mennesker imellem (det kniber lidt for hundene). Det bekymrer mig dog, hvis man køber kæledyr for at fylde et »her og nu« behov. Man skal være sikker på, man også ønsker sit kæledyr, når en coronafri hverdag melder sig.

Det ser ud til, at coronanedlukningen har fået flere til at anskaffe sig et kæledyr. Både ensomhed og mere tid på hænderne angives som mulige årsager.