Kælk, skøjter og...badebukser

Mange nåede at få en herlig udflugt til den frosne Birkesø, inden tøvejret satte ind

17. februar 2021, 10:23
1 af 4 Mens de fleste fandt anledning til at finde skøjterne frem, fandt vinterbader Henrik Skov fra Skive sin fornøjelse under isen på Birkesø. Foto: Henrik Bagge
2 af 4 Med Henrik Skov på vej op ad vandet blev der først plads til hustruen Rowena og dernæst vennen Morten Jakobsen i baggrunden. Foto: Henrik Bagge
3 af 4 Henrik Skov havde taget sit stiveste puds på, da han skulle i baljen i Birkesø. Foto: Henrik Bagge
4 af 4 Selv om Birkesø også i denne hårde vintertid er et yndet udflugtsmål, er der rigelig plads til at overholde de gældende coronarestriktioner. Foto: Henrik Bagge

Birkesø nord for Stoholm er året rundt et yndet udflugtsmål, men lige nu er den for første gang siden mor var dreng også frosset så meget til, at skøjter er fundet frem af gemmerne.

Mens der søndag udspillede sig legesyge scener på søen, som kunne være taget direkte ud af Nøddebo Præstegård, var der imidlertid også noget, der stak ud fra barndomsminderne i den hjemmestrikkede.

Dengang endte man nemlig kun ufrivilligt i vandet, men med vinterbadningens indtog ser man nu også byboere i badebukser blande sig med piruetprinsesser og kælkkarle.

Således fandt Fjends Folkeblad i vandet Henrik Skov fra Skive, der havde haft held til at lokke hustruen Rowena, vennen Morten Jakobsen fra Dommerby og dennes søn med til Birkesø til et dyp og en Jägermeister.

- Vi plejer at komme i Viski (Vinterbaderne i Skive, red.), men når saunaen ikke er åben, vil vi hellere herud i det stillestående ferskvand. Det virker varmere end i Skive med saltvand og bølger, lød det koldt fra Henrik Skov i sit stiveste puds, mens hustruen, der ellers stammer fra Filippinerne, var på vej ned under isen uden at kny.