Nyt lys på gamle bygninger

17. februar 2021, 12:33
Synet her med lys på de gamle bygninger i mørkningen vil møde gæster på Hjerl Hede i denne og næste uge. Pressefoto

Lige nu er det med at komme ud at opleve naturen og især vinteren i sine flotte sneklæder.

Sådan lyder opfordringen fra Frilandsmuseet Hjerl Hede, der med en farverig lysoplevelse i denne uge 7 og i næste uge 8 åbner »porten« til alle, som savner at opleve nyt.

»Lys i Mørkningen« hedder et lysshow, som vises på Hjerl Hedes bygninger og rundt i museet. Det er selvfølgelig et udendørs arrangement, og det er til og med søndag den 28. februar, at man kan få en oplevelse helt ud over det sædvanlige, når mørket falder på, og der kommer finurligt og smukt lys på mellem historiske bygninger og sne.

Mørkningen var i gamle dage en særlig tid på aftenen, hvor familien var samlet i tællelysets skær, og hvor man nørklede med håndarbejde og fortalte historier.

- Mange af os har helt sikkert været lidt for meget inde i denne kolde tid. Derfor vil vi på Frilandsmuseet Hjerl Hede gerne have alle med ud i vinterkulden for at opleve mørkningen på en helt ny måde sammen med familien. Vi fortæller ikke historier til showet, men lader gæsterne opleve det med egen fantasi. Det bliver en helt særlig oplevelse, lover Ulla Barrit Nielsen, marketing- og butiksleder på Hjerl Hede.

Hjerl Hede er 20 hektar stort, så der er god plads her i coronatiden til at gå rundt hver for sig, men sammen med familien. Og alt foregår jo udenfor, så mundbind er ikke nødvendige.

Det eneste, man skal gøre, er at købe sin billet på forhånd og medbringe den - så er man velkommen, når det passer i tidsrummet klokken 17-19, hvor museet tænder lys i mørkningen.