Interesseret køber på banen Stoholm Station får måske alligevel nyt liv

En tidligere stoholmer har fået kig på den nedrivningstruede bygning

18. februar 2021, 05:45
Bo Lüthje fra Østjylland er interesseret i at købe den gamle stationsbygning i Stoholm. Han er nu i dialog med DSB Ejendomme. Arkivfoto: Steen Don

stoholm Det begyndte ellers så godt med en masse lokale kræfter fra Stoholm og omegn, der sammen ville skabe nyt liv i den gamle stationsbygning i Stoholm.

Kræfterne samlede sig hurtigt, da bygningen stod på nippet til at blive revet ned.

Da DSB mærkede opbakningen, udskød statsbanerne nedrivningen, og gruppen bag nyt liv i stationsbygningen fik udleveret nøglen, så der blandt andet kunne afvikles fastelavn i bygningen.

Men siden er luften lige så stille gået ud af ballonen, opbakningen til gruppen bag nyt liv i stationsbygningen er væk, og projektet ser nu ud til at dø.

Men det betyder ikke nødvendigvis, at der ikke kommer nyt liv i den mere end 155 år gamle bygning.

56-årige Bo Lüthje, der tidligere har boet 14 år i Stoholm, men nu bor i Østjylland, har nemlig vist interesse for at købe bygningen.

Det fortæller han til Skive Folkeblad, efter han har fulgt udviklingen i sagen.

- Jeg synes, det er synd, hvis den bygning bare skal rives ned. Jeg har selv rigtig mange minder fra bygningen fra dengang, jeg selv boede i Stoholm. Jeg har meddelt gruppen af ildsjæle, at hvis de har opgivet projektet, så vil jeg gerne købe bygningen, siger Bo Lühtje.

Han har fredag i sidste uge taget kontakt til DSB Ejendomme med henblik på at blive klogere på, om bygningen kan købes.

- Hvis vi kan finde en fornuftig løsning, så er jeg meget tændt på det. Og min mavefornemmelse siger, at det er muligt at blive enige, siger Bo Lüthje.

Han arbejder til dagligt som lastbilchauffør, og derudover har han gang i flere forskellige ting ved siden af som selvstændig.

Og Bo Lühtje kunne godt se sig selv tilbage i Stoholm.

- Jeg må indrømme, at jeg har en forkærlighed for Stoholm, så jeg kunne sagtens se mig selv flytte dertil. Så ville jeg bruge stationsbygningen til kontor, og så kunne jeg udleje dele af bygningen til andre, der kunne være interesseret i at have kontorfællesskab der, siger Bo Lüthje.