Populær fornyelse af Skive Folkeblad

21. februar 2021, 06:00
Chefredaktør Ole Dall, Skive Folkeblad. Arkivfoto

Fornyelsen af Skive Folkeblad med mere læsestof, flere sektioner og et friskere layout er blevet flot modtaget på Skiveegnen.

Skive Folkeblad har på kort tid fået omkring 200 nye abonnenter på avisen, og der kommer hele tiden nye til.

I det fornyede Folkeblad er der hver tirsdag et nyt tillæg om erhverv og livsstil, hver torsdag et større tillæg om næste uges tv, Weekend-sektionen er flyttet fra fredag til lørdag med ekstra underholdningssider, der er kultur-opslag i fredagsavisen og sportssektion om mandagen. Med andre ord: Ekstra vitaminer både om alt det lokale og resten af Danmark. Og samtidig et friskere layout.

- I en tid, hvor print-udgaverne af landets aviser har svært ved at holde oplag, har Skive Folkeblad på kort tid fået omkring 200 nye abonnenter, og nok så vigtigt er det, at også de trofaste læsere i høj grad har udtrykt tilfredshed med det ekstra læsestof og forandringerne i det hele taget. Vi ved godt, at man som avislæser skal vænne sig lidt til forandringerne, men det er at godt at høre, når trofaste læsere hurtigt føler sig hjemme i avisen, siger chefredaktør Ole Dall, Skive Folkeblad.

»Sikke da en flot avis, vi har fået. Den er meget mere nutidig og meget mere spændende at bladre i. Godt gået«. Sådan lød en mail-hilsen forleden fra en glad læser.

Det er også vigtigt som avisudgiver at lytte til relevant kritik. Flere læsere har ytret ønske om en lidt mere tydelig skrift i avisen. Og det er nu besluttet, at skriften i Skive Folkeblad gøres lidt større for at gøre det endnu lettere at læse avisen. Det sker alle steder i slutningen af den kommende uge. Enkelte læsere har også efterlyst, at det otte siders tillæg om torsdagen med næste uges tv også skulle have torsdagen med i den følgende uge, og det er nu ændret, så den service også leveres.

Mere kryds og tværs, opgaver og quiz i weekend-sektionen lørdag er også godt modtaget. Flere andre dagblade har som Skive Folkeblad erfaret, at der i denne coronatid kan være et ekstra behov for afslappende opgaver. Nu er der dagligt sudoku og mini-kryds på bagsiden, om tirsdagen flere kryds og tværs og lørdag fire sider med ekstra underholdning og hjerne-gymnastik.

- En god avis skal være en god blanding af nyheder, baggrundsinformation, debat, oplysning, oplevelser og plads til afslapning. Det opfylder Skive Folkeblad. Og jeg har lige læst om en undersøgelse, der viser, at danskerne her under corona-restriktionerne er endnu mere optaget af at læse nyheder. Og de lokale nyheder kommer i den lokale avis, siger Ole Dall.