100.000 kroner til nyt projekt

Mønsted Kalkgruber skal være med til at udvikle nye måder at holde afstand på, når vi mødes

18. februar 2021, 11:51
1 af 2 Selv om kulturlivet forhåbentlig snart kan se frem til en genåbning, bliver det formentlig med krav om øget afstand og sikkerhed. Pressefoto: Mads Gregersen
2 af 2 Direktør Rikke Friis vil gerne kunne give gæsterne en god og sikker ankomst i Mønsted Kalkgruber og har fået 100.000 kroner til at udvikle ideer, der kan imødekomme det. Arkivfoto: Henrik Bagge

mønsted Udadtil er der lige nu stille i Mønsted Kalkgruber, men indenfor er der travlhed.

Kulturattraktionen i Fjends er nemlig en af fem midtjyske kulturinstitutioner, der er udvalgt til at finde nye måder at møde gæsterne på, når landet engang genåbner med nye krav om tryghed og sikkerhed, også i kulturlivet.

De andre er Fregatten Jylland, Hjejleselskabet, Science Museerne og ARoS, og de har hver især fået 100.000 kroner til at udvikle ideer og løsninger til, hvordan man for eksempel ved hjælp af digitale værktøjer giver gæsterne en god og tryg velkomst og skaber nærværende publikumsoplevelser trods afstand og restriktioner.

Og hos verdens største kalkgruber i Mønsted har direktør Rikke Friis store forventninger til de kommende måneders arbejde.

Her bød man nemlig sidste år velkommen til et rekordstort antal besøgende, hvilket tydeliggjorde behovet for at finde nye måder at sprede gæsterne på.

- Vi drømmer om, at digitale værktøjer kan være med til at sikre, at vi kan give vores gæster en god og sikker ankomst, og at vi med hjælp af for eksempel nudging kan få skabt endnu bedre spredning af gæsterne rundt på vores attraktion. Jeg er meget spændt på, hvor det næste halve års udviklingsarbejde bringer os hen, og hvilke løsninger vi ender op med, siger Rikke Friis.

I de kommende måneder får de deltagende kulturinstitutioner værktøjer, viden og inspiration til at udvikle konkrete ideer til løsninger.

Når disse så er blevet vejet, skal der udvikles et konkret, nyt forretningsinitiativ på hver enkelt kulturinstitution, der skal lanceres og testes på gæster over foråret og sommeren.

Udviklingsprojekterne er en del af det landsdækkende initiativ »Kickstart Kulturturismen«, og hele forløbet bliver afsluttet i september 2021, hvorefter det skal komme hele kultur- og turismeerhvervet til gode i form af værktøjer og cases.