Meny Kaffe rykker til Viborg

19. februar 2021, 10:25
Rasmus Jønsson skal fremover køre til Livøvej i Viborg for at komme på arbejde i Meny Kaffe, hvor han er medejer. Foto: Henrik Bagge

mønsted Mønsted står til at miste en af sine arbejdspladser til fordel for Viborg.

Det er firmaet Meny Kaffe, der bryder op fra Solbakken i Mønsted for i stedet at etablere sig på Livøvej i Viborg – og i samme omgang får de 10 beskæftigede cirka tre gange så megen plads at boltre sig på.

Det fortæller Rasmus Jønsson, der sammen med far Kristian Jønsson samt kollega Thomas B. Andersen ejer Meny Kaffe.

- Det er blevet for trangt på Solbakken - og selv om det er lidt vemodigt, så er det nødvendigt, og vi havde ikke rigtigt udvidelsesmuligheder på adressen i Mønsted, siger Rasmus Jønsson, der ikke kan sætte præcis dato på, hvornår flytningen sker.

- Vi har fundet nogle lokaler på cirka 1500 kvadratmeter, og det dækker vort behov. Forrige år fik vi udvidet vort distrikt, således at vi også fik ansvaret for Randers, Aalborg og Djursland, og det har selvsagt øget vores pladsbehov. Vi har stadig Skive/Salling og det område - og det flytter vi os jo lidt væk fra. Til gengæld kommer vi tættere på det større østlige marked, siger Jønsson, hvis far var med, da Meny Kaffe åbnede som kæde for præcis 50 år siden.

De første mange år fungerede firmaet fra far Jønssons garage, og for cirka 25 år siden flyttede firmaet så til Solbakken, hvor der hidtil havde været ostelager.

- Nu prøver vi at finde en lejer/ køber til Solbakken. Det er fine lokaler, som kan bruges af et malerfirma, en tømrer eller flere mindre firmaer i fællesskab. Vi må se, hvad der dukker op, siger Rasmus Jønsson.

Hans beslutning har glædet flere af medarbejderne, da cirka halvdelen i forvejen bor i Viborg, hvor Meny Kaffe nu flytter hen.

Mønsted-firmaet, der leverer kaffeløsninger til blandt andet firmaer, institutioner og idrætshaller, har i øvrigt også mærket coronaen.

- På de fleste kontorer møder der færre folk ind, og idrætshaller og skoler har været affolket, så det er klart, at vi har tabt omsætning i en stille januar. Men der har da heldigvis fortsat været efterspørgsel, og som alle andre glæder vi os til, at verden igen bliver normal, siger Rasmus Jønsson.

Han oplyser, at Meny Kaffe har købt ejendommen på Livøvej 18 i Viborg, som hidtil har huset firmaet Misfeldt Reklamefotografi, hvor indehaveren er gået på pension.