Alle mand til pumperne

Folk er vilde med varmepumper, men holder lige i venteposition, til den næste bygningspulje frigives, lyder det hos Nr. Søby VVS og Maskinforretning

25. februar 2021, 11:59
Ifølge indehaver Brian Nielsen fra Nr. Søby VVS og Maskinforretning A/S er der ingen grund til panik angående varmepumper. Det ser nemlig ud til, at det statslige tilskud denne gang bliver bredt ud over tre puljer fordelt hen over året. Foto: Henrik Bagge

Højslev Hos Nr. Søby VVS og Maskinforretning A/S oplever de lige nu, at mange er fyr og flamme for at udnytte det populære statstilskud, der følger med den såkaldte skrotningsordning og bygningspulje, hvis man iværksætter energiforbedringer af boligen.

Det er især varmepumper, mange henvendelser drejer sig om, og måske skyldes det, at efterårets pulje var tømt i løbet af 14 dage, at efterspørgslen lige nu ser ud til at være pumpet lidt op.

Men ifølge indehaver af Nr. Søby VVS og Maskinforretning A/S Brian Nielsen er der ingen grund til panik.

For selv om den næste pulje, som der lige nu forhandles om, lader vente på sig, skulle den være klar omkring den 1. april. Og det er ingen nar.

Det er heller ikke gas, når Brian Nielsen mener at vide, at ordningen denne gang i stedet bliver delt op i tre, så muligheden formentlig byder sig både forår, sommer og efterår.

Og det er ifølge Brian Nielsen en rigtig god idé.

- Det er ikke nemt at nå det hele, hvis det pludselig sker på én gang, så det giver rigtig god mening, siger Brian Nielsen.

Han gør i samme åndedræt opmærksom på, at et tilsagn om tilskud faktisk virker i to år.

Men det ændrer ikke på, at mange står i venteposition lige nu.

- Sådan er det jo. Når der er tilskud og ting og sager, så bliver det bygget op hen til, at der bliver lukket op, og så bliver der for alvor travlt, siger Brian Nielsen, der gennem mange år som vvs-mand har god erfaring med, hvad der sker, når proppen ryger.

Han påpeger i øvrigt, at der også indenfor varmepumper er sket en stor teknologisk udvikling, så den nye generation af varmepumper er endnu mere driftsikre og økonomiske, end de varmepumper, Nr. Søby VVS og Maskinforretning A/S satte op for fem år siden, da den populære varmekilde første gang for alvor vandt indpas.

- Men de gamle kører stadig upåklageligt derudad. Vi kører med Vaillant og Vølund, for dem kan vi stå inde for. De er ikke de billigste, men også her hænger kvalitet sammen med prisen, siger Brian Nielsen.