Guldhammer har fået ny base

VVS-firmaet fra Sdr. Resen er flyttet til større lokaler i Hodsager

26. februar 2021, 08:59
Der er blevet megen trafik med Guldhammer-bilerne i Hodsager, efter at Bent Thorsen (til højre) flyttede sin virksomhed til byen for nogle måneder siden. Her står han sammen med klejnsmed Søren Julius Pedersen. Foto: Tom Laursen

HODSAGER Den store trafik af VVS-biler i Hodsager er blevet bemærket lokalt. Guldhammers op mod 10 biler kører nu ud fra en tidligere møbelfabrik, og virksomheden har efterhånden et stort opland.

- Vi har jo udvidet fra den oprindelige base i Sdr. Resen ved at opkøbe VVS-firmaer i Karup, Feldborg, Aulum og Snejbjerg, men det ville blive et langt navn, hvis vi skulle nævne det hele. Derfor er Guldhammer et godt navn, siger Bent Thorsen, som er indehaver.

1. januar sidste år overtog han nøglerne til de 1200-1300 kvadratmeter på Lyngtoften i Hodsager, som i årets løb blev renoveret, så det nu er en samlet base for hele virksomheden.

Her er alt under ét tag, og det er mange forskellige opgaver, der bliver løst, men lige nu venter VVS-folkene særligt på, at der bliver frigivet penge til mere energibesparende varmeløsninger. Det er en statslig pulje, der endnu ikke er sat dato på.

- Mange får tilbud hjem på anlæg. Det har vi brugt mange kræfter på, siger Dennis Franzé, som er projektleder i firmaet.

Det er varmepumper og jordvarme, der trækker i folk.

- Folk går fra gas, olie eller træpiller til varmekilder, der er drevet af elektricitet. Det er mest fra olie og træpiller. Når folk skifter fra oliefyret, er det på grund af økonomien, og når de vælger træpillerne fra, er det på grund af arbejdet, forklarer Dennis Franzé. Han tilføjer, at prisen for at opvarme en bolig typisk er det halve med en varmepumpe eller med jordvarme i forhold til oliefyret.

- Puljen til energiforbedringer bliver større næste gang, så der er flere, der får mulighed for at hoppe med på bølgen. Hvis folk ikke får bevilliget penge fra energipuljen, kan de stadig få håndværkerfradrag til arbejdet, og dermed kan de alligevel spare penge, siger projektlederen.

At varmepumperne er inde i varmen, betyder dog ikke et totalt farvel til mere traditionelle varmekilder.

- Jeg har lige været ude at give et tilbud på en varmepumpe, men da jeg kørte derfra, var vi blevet enig om, at et nyt gasfyr var det, der gav mest mening lige der, siger Dennis Franzé.

Bent Thorsen tilføjer, at det handler om rådgivning.

- Vi skal sørge for, at folk kan træffe den rigtige beslutning, siger han.