Signalarbejde når nu til Fjends

Enkelte overkørsler bliver midlertidigt lukket, mens arbejdet står på

28. februar 2021, 16:24
Arkivfoto

fjends Banedanmark er i fuld gang med at skifte signalerne på strækningen mellem Langå og Holstebro ud med et nyt digitalt signalsystem, der flytter signalerne væk fra skinnerne og ind i togenes førerrum.

Arbejdet foregår i etaper, og mens det nye system er tæt på at blive taget i brug på tredje etape mellem Vinderup og Højslev, flytter arbejdet i den kommende uge til fjerde etape mellem Højslev og Viborg.

Det betyder, at det bliver nødvendigt at lukke enkelte overkørsler, mens arbejdet står på, og det vil fra søndag den 28. februar og to uger frem påvirke dele af vej- og togtrafikken.

Og selv om der kun arbejdes på få overkørsler ad gangen, betyder det, at togtrafikken bliver indstillet mellem Skive og Rødkærsbro fra fredag den 12. marts klokken 20 til mandag den 15. marts klokken 04. Der vil i stedet blive indsat togbusser. Togene kører som normalt fra mandag den 15. marts om morgenen.

Biltrafikken vil blive påvirket i både hverdage og weekender, da det er nødvendigt at lukke enkelte overkørsler, mens der arbejdes på bomanlæggene. Arbejdet er dog tilrettelagt, så bilisterne får så kort en omvej som muligt.

Det ventes, at hele strækningen vil være i drift med det nye signalsystem i starten af april.

-----------------

FAKTA: SIGNALARBEJDE

Følgende overkørsler vil blive spærret på strækningen Højslev-Viborg:

Ramsdahlsvej (Dommerby): 28. februar kl. 22 til 12. marts kl. 22

Feldingbjergvej (Feldingbjerg): 28. februar kl. 22 til 12. marts kl. 22

Røgindvej (Søby): 7. marts kl. 22 til 12. marts kl. 22

Østergade (Stoholm): 7. marts kl. 22 til 12. marts kl. 22