Skolestart med lanciers En, to, tre, så siger vi Hey!

9.a på Stoholm Skole synes, det er en fest at være tilbage i skole, så de åbnede ballet med en dans på parkeringspladsen

02. marts 2021, 10:53
1 af 6 Mandag vendte de tilbage til Stoholm Skole, og tirsdag startede 9.a med at øve på den lanciers, der skal danses til årets gallafest, hvis den bliver til noget. De må imidlertid ikke være indendøre med det, så øveren var flyttet ud på parkeringspladsen. Foto: Henrik Bagge
2 af 6 Mandag vendte de tilbage til Stoholm Skole, og tirsdag startede 9.a med at øve på den lanciers, der skal danses til årets gallafest, hvis den bliver til noget. De må imidlertid ikke være indendøre med det, så øveren var flyttet ud på parkeringspladsen. Foto: Henrik Bagge
3 af 6 Mandag vendte de tilbage til Stoholm Skole, og tirsdag startede 9.a med at øve på den lanciers, der skal danses til årets gallafest, hvis den bliver til noget. De må imidlertid ikke være indendøre med det, så øveren var flyttet ud på parkeringspladsen. Foto: Henrik Bagge
4 af 6 Mandag vendte de tilbage til Stoholm Skole, og tirsdag startede 9.a med at øve på den lanciers, der skal danses til årets gallafest, hvis den bliver til noget. De må imidlertid ikke være indendøre med det, så øveren var flyttet ud på parkeringspladsen. Foto: Henrik Bagge
5 af 6 Mandag vendte de tilbage til Stoholm Skole, og tirsdag startede 9.a med at øve på den lanciers, der skal danses til årets gallafest, hvis den bliver til noget. De må imidlertid ikke være indendøre med det, så øveren var flyttet ud på parkeringspladsen. Foto: Henrik Bagge
6 af 6 Mandag vendte de tilbage til Stoholm Skole, og tirsdag startede 9.a med at øve på den lanciers, der skal danses til årets gallafest, hvis den bliver til noget. De må imidlertid ikke være indendøre med det, så øveren var flyttet ud på parkeringspladsen. Foto: Henrik Bagge

stoholm I Kina er der ingen, der løfter et øjenbryn, hvis de i en park ser store menneskemængder, der i deres pauser er søgt hen for at deltage i en slags bunke-qigong, som er betegnelsen for en række helbredsøvelser i slow motion for at opbygge kroppens indre energi.

Men i Stoholm kan det godt være, at en hundelufter eller to tirsdag har kigget en ekstra gang, da der på parkeringspladsen ved skolen i stor stil blev danset...lanciers.

Ja, De læste rigtigt. Lanciers.

Det var 9.a, der trængte til at få brændt en masse ophobet energi af, og da de syntes, det var en fest at vende tilbage i skole mandag, ville de lige åbne ballet med en dans.

Og så var det i øvrigt også, fordi de er kommet bagud med at øve sig hen mod skolens gallafest senere på skoleåret. Hvis der altså bliver en gallafest, for det står stadig hen i det uvisse.

Tager hurtigt ved lære

Gallafesten stod til afvikling allerede i uge 12, men det bliver der ikke noget af på grund af corona. Det fromme håb er, at den trods alt når at blive afholdt i en eller anden form, inden skoleåret er ovre.

Det siger lærer Louise Skytte, der sammen med sin kollega Kasper Pedersen tirsdag dirigerede de unge mennesker rundt på parkeringspladsen til liflig lanciers-musik fra en soundbox, for efter corona-retningslinjerne må de ikke være indendøre med det.

- Der skal trænes en del, før man er klar, og det her er første gang. De har jo ikke været samlet siden midten af december, så der er meget at nå. I dag prøver vi så to ud af de fem danse, der er i alt. Men de tager godt ved lære, som du kan se, lyder det fra Louise Skytte.

Ja, det må du nok sige. De unge brager i den grad igennem med chassetrin i kvadriller af fire par, der indimellem mødes på midten og råber: »Hey!«.

- Men de har glædet sig. Det kan godt være, de siger: »Åh, vi gider ikke at danse«, men man kan jo se på dem, at de synes, det er sjovt og hyggeligt. Men de er nok først og fremmest glade for at se hinanden. Mange af dem har jo ikke set hinanden siden før jul, siger Louise Skytte og forklarer, hvordan traditionen med lanciers og gallafest på Stoholm Skole hænger sammen.

Gallafesten afholdes hvert tredje år for tre årgange, så alle elever på Stoholm Skole kommer til at danse lanciers i enten 7., 8. eller 9. klasse.

Mens 7. og 8. klasse fortsat har hjemmeundervisning, er der på Stoholm Skole p.t. to afgangsklasser, der er blevet lukket tilbage i skole.

De må bare ikke være der samtidig, så 9.b må vente til næste tirsdag med at give deres lanciers en tur i øveren - på parkeringspladsen.