Forår for handelsstanden

Stoholms handlende hejser flaget for friheden hele ugen

02. marts 2021, 12:29
Bjarne Lausen er formand for Stoholm Handelsstandsforening, og han glæder sig over, at flere nu må åbne dørene til butikken, selv om det ærgrer ham, at alle ikke må være med endnu. Foto: Steen Don

stoholm Regeringen har løsnet tøjlerne en smule på de midt- og vestjyske samfund, og det har fået Stoholm Handelsstandsforening så meget op at ringe, at den vil flage for friheden i Vestergade hele den første uge af genåbningen fra den 1. marts.

- Jeg tror, at alle er rigtig godt tilpasse med at komme i gang igen. De har da manglet det, tror jeg. Og vi andre, der ikke har ligget helt stille, er da også glade for, at der kommer til at ske lidt mere. Der bliver noget mere liv. Så det er godt, siger formand Bjarne Lausen.

Lidt malurt er der dog også i bægeret, for formanden er ked af, at frisørerne endnu ikke har fået lov til at åbne, ligesom der i de lokaler, hvor Tøjeksperten før lå, nu tilbydes fodpleje og massage, når først det får grønt lys.

- Vi tænker på dem, der ikke må være med endnu, og så håber vi, at det ikke varer for længe, siger Bjarne Lausen.

- Men generelt er jeg lidt mere positiv nu, end jeg var for 14 dage siden. Også vejret er bedre, og alting ser bare lidt lysere ud. Det er blevet forår for Vestergade og de andre gader, så det er bare op med flaget hele ugen.

Ingen forårsmesse

Som fødevarebutik er Stoholm Slagter en af dem, der ikke har haft lukket helt ned. Alligevel bliver det også til at mærke for både slagteren og eksempelvis Hobby Huset, der også har haft halvvejs åbent.

- Det bliver noget andet end det, vi har været vant til med »click and collect«. Det er fint, men det er ikke det samme, slår slagteren fast.

På denne tid af året plejer han at have travlt med at arrangere Forårsmesse i Stoholm Fritids- og Kulturcenter, men det bliver der ikke noget af i år.

I det hele taget er det lidt svært at planlægge under disse omstændigheder, men Bjarne Lausen håber, at der i løbet af året vil vise sig åbninger til at komme på banen med festinitiativer for handelsstandsforeningen. Han garanterer i hvert fald, at man kan være klar med kort varsel.

- Hvis vi må, så kan vi sgu snart stable noget på benene. Alt grejet står klar til det. Hvis der bliver plads en gang i maj eller juni, så kan det da være, at vi åbner en torsdag aften. Et eller andet skal der nok komme til at ske, men det bliver sikkert sådan noget spontant »pop up« under alle omstændigheder. Men vi må jo bare vente og se, hvor meget vi får lov til, siger Bjarne Lausen.