Da Bente gik til filmen

En af Stoholms lokale handlende har under nedlukningen opdaget, at der fandtes et online parallelunivers skabt til hende

03. marts 2021, 05:56
1 af 2 »Alt blir godt igen«. Det positive budskab har aldrig helt forladt Bente Jensen, og det har nu også sat sig i kollektionen hos Butik Bente. Foto: Steen Don
2 af 2 Bente Jensen opdagede under nedlukningen, at der fandtes et parallelt univers på facebook, hvor hun med live udsalg kunne afbøde faldet i omsætningen fra butikken. Foto: Steen Don

stoholm Da man sidst måtte stikke hovedet ind til Butik Bente i Stoholm fredag den 11. december, inden den pludselige coronanedlukning trådte i kraft, havde Bente Jensen taget de positive briller på.

For selv om hendes sædvanlige julesalg dermed var godt og grundigt smadret, valgte hun at se lyst på det og i stedet glæde sig over en længere juleferie.

At den skulle blive så lang, at hun først måtte åbne igen, når vi kunne skrive marts 2021, havde hun dog ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, og det var nok meget godt, at hun ikke allerede dengang var klar over, at det ville gå så galt, tror hun selv.

- Ja, jeg havde slet ikke set den komme på den måde. For så trak de den jo en gang mere, så det har godt nok været en udfordring, siger Bente Jensen.

Skærmtrold ved et tilfælde

Hun fik dog lettet presset lidt, da hun fra midten af januar begyndte live udsalg på facebook.

- Det var sådan set min datter, der pressede lidt på og sagde: »Mor, nu skal vi altså i gang med det.« Og jeg var faktisk ikke meget for det, for jeg er ikke så vild med at være på. Jeg kan godt lide at have med kunder at gøre her i butikken, men det med, at det kommer ud til rigtig mange, det var jeg ikke så pjattet med. Men da vi først kom i gang, var det faktisk rigtig hyggeligt, indrømmer den ufrivillige skærmtrold.

Selv om det var et minimalistisk og skrabet setup med en telefon og et lille studio midt i butikken, viste initiativet sig særdeles effektivt.

- Så har jeg stået foran kameraet og vist tøjet frem. »Den her koster normalt 599, men i aften koster den 299.« Så har min datter siddet ved siden af og skrevet ned, hvad folk købte eller ønskede. Og det gik fantastisk. Den første aften var der vist 180 med, så det var ret imponerende, siger Bente Jensen.

Hun konstaterede også, at de ikke alle var fra Stoholm, men for nogles vedkommende langt væk fra, så hun har også måttet sende nogle pakker ud i verden.

- Og det var jo i hvert fald nogle kunder, der ikke ellers var kommet herind i butikken. Så det var fuldstændig nyt land, der åbnede sig for mig der. Og jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg vil prøve at gøre igen, siger Bente Jensen, der har fået blod på tanden.

Trods online succes, er den manglende omsætning fra butikken dog stadig til at tage og føle på, men nu blot knap så meget.

- Det kunne i hvert fald lige tage toppen af mit mavesår, griner Bente Jensen.

Tak til de lokale kunder

Hun reserverer dog stadig den største plads i sit hjerte til de mange lokale, der har støttet hende i en svær tid.

- Jeg er så taknemmelig for, at Stoholm har bakket mig så meget op. De har godt kunnet se, at det her bare ikke var godt for sådan en lille by, at man lukker butikkerne helt ned, siger Bente Jensen.

Nu glæder hun sig overvældende til igen at se »rigtige« mennesker i butikken, hvor hun efter reglerne må have en kunde per 10 kvadratmeter. Og da hun har 80 kvadratmeter i butikken, må hun i teorien have otte kunder inde ad gangen. Men det er der aldrig.

- Jeg tænker selv fem, for et eller andet sted synes jeg faktisk, at otte lyder af mange her. Også selv om folk er gode til at passe på. Selv under den julehandel, vi nåede, var folk gode til at fornemme, at nu var vi måske lige rigelig mange og sagde, at jeg går lige lidt og kommer igen. Det var sådan, det foregik. Men jeg har aldrig oplevet, at der pludselig stod 10 herinide på en gang, siger Bente Jensen.