Det er ikke til at se det...

...hvis man ikke lige ved det, men Per Juel har rundet de 50 år

03. marts 2021, 11:55
Optiker Per Juel tager igen imod kunder i Stoholm på tirsdage fra klokken 14. Arkivfoto

stoholm Det er ikke til at vide det, hvis man ikke lige kan se det.

Og selv om man har besøgt Per Juel og fået finjusteret synet, kan det være svært nok at se alligevel.

Stoholms optiker har for nylig rundet et skarpt hjørne, men, »briller eller ej« og »øjnene der ser« og alle de andre forbehold, så kunne han godt gå for at være yngre end de 50 år, han nu har under vesten.

Når han holder sig godt, kan det skyldes, at han i sin egen optik er et godt sted i livet.

Det værker ikke i stellet, og arbejdsmæssigt kan han se tilbage på nogle trufne valg, som har vist sig at være helt rigtige.

Efter en årrække hos de store kæder, gik Per Juel for eksempel solo i 2015. Og den milepæl regner han nok selv for noget større end det at runde de 50 år.

- Jeg synes, jeg fik valgt den rigtige vej dengang, og jeg har aldrig nogensinde fortrudt det. I dag kunne jeg ikke tænke mig noget andet at lave. Det giver en kæmpe frihed på nogle områder, og jeg nyder helt vildt retten til at bestemme selv. Og jeg er vanvittig glad for at kunne gøre en forskel og hjælpe folk. Så jeg befinder mig et rigtig godt sted rent arbejdsmæssigt lige for øjeblikket, siger Per Juel.

Øje for en niche

Som alle andre har også han mærket en nedgang i omsætningen, men når han muligvis alligevel er landet lidt blødere end så mange andre, skyldes det, at han har haft øje for en niche.

Som en slags »mobiloptiker« og den eneste af sin slags i Viborg Kommune kommer han nemlig hjem til folk og laver synsprøver, og det har virkelig slået an i en coronaperiode, hvor mange, især ældre mennesker, har været skeptiske over for at komme for meget ud og for langt hjemmefra.

- Og det sidste stykke tid er jeg faktisk også kommet meget ud på plejehjemmene, hvor de er færdigvaccinerede, siger Per Juel, der selv er blevet kontinuerligt testet hver uge, siden det blev en mulighed.

Men niche eller ej, så glæder han sig også til at holde åbent i butikken på torvet i Stoholm hver tirsdag fra klokken 14.

- Nu skal vi sgu til at i gang. Og det tror jeg også, vi kommer. Under den seneste genåbning havde jeg pludselig min bedste måned i august, hvor det ellers plejer at ligge lidt stille, fordi der var kommet et efterslæb. Det kunne godt ske igen, og der er også en del flere, der er begyndt at ringe igen nu, siger Per Juel, der i øvrigt syntes, at 50 års fødselsdagen var en god anledning til at køre med 50 procent på sine tilbud i denne uge.