Kristen kunstudstilling med rød tråd

En lille kunstudstilling i Sdr. Resen Kirke leverer åndelig føde hen over påsken

18. marts 2021, 10:54
Sognepræst Poul A. Beck gjorde søndag en mindre menighed klogere på motiverne i den lille udstilling i Sdr. Resen Kirke, der blandt andet rummer dette billede af den hollandske maler Matthias Stom fra ca. 1635. Udstillingen kan besøges fredag formiddage klokken 9-12 indtil den 23. april eller efter aftale. Foto: Henrik Bagge

resen Søndag indviedes i forbindelse med gudstjenesten i Sdr. Resen Kirke en lille, fortællende udstilling af det, sognepræst Poul A. Beck kalder en »lille perlerække« af billeder fra kunsthistoriens skatkammer, der alle som tema har måltidet som fællesskab mellem Jesus og de mennesker, han mødte på sin vej.

De i alt fire billeder har alle en udførlig tekst tilknyttet, så beskueren kan lade sig vejlede til fordybning i motivernes symbolik og komposition.

Dermed håber menighedsrådet ved Sdr. Resen Kirke at kunne levere lidt åndelig føde i en tid, hvor det måske bliver knapt med påskefrokoster på grund af corona.

Udstillingen har, før den kom til Sdr. Resen, hidtil været tilgængelig i et udstillingsvindue i Kjeldbjerg siden den 1. december.

500 års kunsthistorie

Billederne spænder over en periode på 500 år fra Leonardo da Vincis berømte »Den sidste nadver« fra 1497 til Arne Haugen Sørensens version af samme tema fra 1997.

Indimellem gøres der holdt ved et billede af den hollandske maler Matthias Stom fra omkring 1635 og et billede fra 1907 af den danske maler Niels Larsen Stevns, der også assisterede Joakim Skovgård med at udsmykke Viborg Domkirke.

Sognepræst i Vestfjends Pastorat Poul A. Beck havde søndag viet gudstjenesten til at gøre en mindre menighed klogere på udstillingens fire billeder, hvoraf Arne Haugen Sørensens bidrag er malet som altertavle til Hindborg Kirke lidt nord for Skive.

Der vil være åbent for udstillingen på fredag formiddage klokken 9-12 eller efter særlig aftale med graver Benny Mortensen indtil den 23. april.