Stoholm Rally kommer med i DM-serien

En åbning i løbskalenderen betyder, at et planlagt Rally Special i påsken i stedet opgraderes til et rigtigt løb

18. marts 2021, 14:06
Jan Petersen og Jeannette Kvick fra rallyteamet JP Racing har nu fået deres rallyløb på hjemmebane i Stoholm opgraderet til at være en del af DM-serien. På billedet flankerer de centerleder Claus Navntoft-Pedersen fra Stoholm Fritids- og Kulturcenter, der kommer til at lægge parkeringsplads til løbets serviceplads, ligesom der kan tilbydes overnatning til rallyfolket i det tilhørende vandrerhjem. Foto: Henrik Bagge

rally Da Jan Petersen og Jeannette Kvick fra JP Racing i Stoholm tidligere på året lagde sig i selen for at få et rallyløb til Stoholm påskesøndag, var der tale om et såkaldt Rally Special.

Ud over at tjene som opvarmning til DM-serien, øjnede de to lokale rallyhelte også muligheden for at promovere både deres sport og deres egn ved samme lejlighed.

Men det kan som bekendt gå stærkt i rallysporten, og udviklingen har senest været sådan, at arrangementet nu i stedet er opgraderet til et rigtigt rallyløb, der bliver en del af DM-serien.

Det er blevet udgangen, efter den planlagte 2. afdeling af DM-serien, der stod til afvikling på Fyn den 15. maj, er blevet aflyst, da arrangørerne der ikke kunne overskue at håndtere corona-restriktionerne.

- Vi har så valgt at gribe bolden og forsøge at løse det på en lidt mere kreativ måde, siger Jeannette Kvick, der sidste sommer fik debut som løbsarrangør, da JP Racing stod bag en rallytest omkring Smollerup i Fjends.

Tilladelser er på plads

Den nye dato giver Stoholm-parret omkring halvanden måned ekstra til at få alt på plads til den nye løbsstatus, og Jeannette Kvick er fortrøstningsfuld, da forberedelserne til det Rally Special, der skulle finde sted i påsken, allerede er forløbet uden grus i maskineriet.

- Vi har alle de tilladelser, vi skal bruge, fra både politi og lodsejere, siger Jeannette Kvick.

Det planlagte påskeløb var i forvejen en markant opgradering i forhold til sidste sommers rallytest, der blot bød på en enkelt prøve ude på landet.

Denne gang har den indledende planlægning sigtet på tre prøver, blandt andet en byprøve i mørke inde i Stoholm, men med opgraderingen til DM-løb vil de nu forsøge at få lagt en ekstra prøve på, så der bliver i alt fire.

Den fjerde prøve vil formentlig komme til at finde sted på nogle små veje ude på landet et sted i nærheden.

- Nu er vi i forvejen gået 99 procent all in, så kan vi lige så godt tage den sidste procent med og få puttet nogle flere kilometer på også, siger Jeannette Kvick.

- Tre er også for lidt, i tilfælde af at en prøve skulle blive aflyst af den ene eller anden grund, tilføjer Jan Petersen.

Med den højere status på løbet følger i øvrigt også tv-dækning, da Racemaker vil komme forbi og lave et program med interview-væg og hele moletjavsen.

Der er dog endnu den elefant i rummet, der hedder corona, så løbets afvikling vil til stadighed afhænge af, at forsamlingsforbuddet inden den 15. maj hæves til minimum 50.

Men ellers kan arrangørerne ikke rigtig få øje på, hvad der skulle være til hinder for en succesfuld afvikling af DM-afdelingen i Stoholm.

- Vi tænker ikke, at der kan blive problemer, så længe vi kan bevise, at vi har styr på corona og har det hele delt op i zoner, siger Jeannette Kvick.

Centerleder med på det hele

Og det er så Claus Navntoft-Pedersens signal til at træde ind på scenen.

Han er centerleder i Stoholm Fritids- og Kulturcenter, der hele vejen har været en del af planen med at afvikle et påskeløb i Stoholm.

Hans parkeringsplads egner sig nemlig fortrinligt til serviceplads, ligesom det er planen, at byprøven skal have start her.

- Vi skal selvfølgelig støtte op omkring de initiativer, der er. Det giver sig selv. Og jo mere liv, vi får hos os, jo bedre er det. Så vi er mere end glade for det. Det kommer både hallen og vandrerhjemmet til gode, siger Claus Navntoft-Pedersen og peger mod syd, hvor han håber, at vandrerhjemmet den pågældende weekend kan blive fyldt op med rallyentusiaster.

- Tit er det faktisk et problem for folk at finde noget at bo i, når vi kommer rundt i landet, så det er helt perfekte omgivelser her, siger Jan Petersen.

- Der bliver selvfølgelig nogle krav til, hvor meget plads de skal have hver især i forhold til de restriktioner, der måtte gælde. Men de kommer selv med telte, mange har en lastbil, kassevogn eller bus med, og de holder også på en dug. Så de kommer generelt ikke til at svine, siger Claus Navntoft-Pedersen, der kommer til at inddrage hele området ud til Søndergade fra atletikbanen og ned til vandrerhjemmet.

Og så er håbet ellers, at der er løsnet så meget op, at der også kan blive en fest ud af det.

- Jeg kommer til at gøre alt det, jeg må, for at holde en fest, siger Claus Navntoft-Pedersen.

- Men hvor meget, det kan blive til, må vi vente og se. Men fadøl og pølser kan jeg da i hvert fald magte. Hvis jeg må.