Johanne har det godt

Femårig pige, der blev kørt ned af minibus, er hjemme i Stoholm igen

23. marts 2021, 09:44
Femårige Johanne Søholt Nygaard fra Stoholm smiler igen, efter hun i sidste uge blev påkørt og pådrog sig kraniebrud. Privatfoto

stoholm Onsdag aften i sidste uge løb femårige Johanne Søholt Nygaard pludselig ud foran en minibus, der netop havde passeret en traktor med gyllevogn.

Ulykken skete få meter fra familiens hjem i Søndergade i Stoholm, og Johannes mor, Christina Søholt Nygaard, var vidne til, at hendes lille datter blev ramt af minibussen.

- Jeg ved ikke, hvad jeg tænkte, da det lige skete. Lige efter kaldte jeg på hende, og hun kunne svare tilbage, at hun havde ondt i hovedet, mens hun græd, og det tog jeg som et godt tegn, siger Christina Søholt Nygaard.

Ved påkørslen pådrog Johanne Søholt Nygaard sig et kraniebrud ved siden af det ene øje, og derfor lå hun til observation gennem 24 timer på Regionshospitalet i Viborg.

- Hun blev tjekket flere gange hver eneste time, men efter de 24 timer fik hun lov til at komme hjem. Det ville hun gerne, fortæller Christina Søholt Nygaard.

Siden har Johanne Nyholt Søgaard været hjemme, og der har ikke været smerter i hovedet eller krop.

- Hun har været lidt træt, men det er nok meget naturligt, når hun lige har været igennem sådan en tur. Hun løber, leger og danser, som hun plejer at gøre, så hun er snart klar til at komme i børnehave igen, siger Christina Søholt Nygaard.

Tid til refleksion

Der skulle gå noget tid, inden det gik op for Christina Søholt Nygaard, hvad der egentlig var sket.

Den første tid tænkte hun kun på, hvordan hendes datter ville klare det, men da der faldt ro på den del, har hun fået plads til at tænke over tingene.

- Det var megaheldigt, at der ikke skete mere, og jeg er så taknemmelig for, at chaufføren af minibussen nåede at bremse ned. Det kunne være gået meget værre, siger Christina Søholt Nygaard.

Chaufføren af minibussen, en 55-årig kvinde fra Viborg, var søndag forbi familien for at se, hvordan Johanne har det.

Det var et besøg, alle fik meget ud af.

- Vi er på ingen måde sure på hende, og vi fik snakket tingene godt igennem. Det var godt både for os og chaufføren, og det var vigtigt for hende at se, at Johanne har det godt, lyder det fra Christina Søholt Nygaard.

Efter ulykken har Johanne Søholt Nygaard været ude og gå igen, og der var ikke tegn på, at hun er blevet skræmt af noget.

- Det virker til, at hun er kommet godt videre, siger Christina Søholt Nygaard.