Krybdyrsfirma hugger til Lokal webshop har mangedoblet omsætningen under corona

En del flere danskere er blevet bidt af en gal gekko under nedlukningen, og det mærker Monis i Mønsted, der sælger foder og udstyr til reptiler

25. marts 2021, 15:45
1 af 5 Levende kakerlakker på størrelse med en lille sko er blandt de varer, Monika (billedet) og Tommy Nielsen tilbyder fra webshoppen Monis i Mønsted. Foto: Steen Don
2 af 5 Tommy og Monika Nielsen glæder sig til at flytte til Solvænget i Mønsted, hvor de får dobbelt så megen plads som her på adressen i Fuglevænget, hvor det ifølge de to indehavere efterhånden er som en ubåd at bevæge sig rundt i. I løbet af det seneste år har virksomheden vækstet med mere end 800 procent. Foto: Steen Don
3 af 5 En spillevende melormskultur bidrager til trængslen på kontoret hos Monis, der siden november er blevet udvidet med yderligere fire medarbejdere foruden indehaverne Monika og Tommy Nielsen (billedet). Foto: Steen Don
4 af 5 Dubia kakerlakker er et meget kendt og brugt foderemne til større, insektspisende krybdyr som varaner og gekkoer. Foto: Steen Don
5 af 5 Melorm er meget anvendt som dyrefoder til både krybdyr, fugle og fisk og fås enten i en levende eller tørret udgave. Foto: Steen Don

mønsted Et krybdyrsfirma i Mønsted har gennem det seneste år oplevet så store væksttal, at man nu skifter ham og flytter til noget større lokaler.

Monis, der via en webshop forhandler foder og udstyr til alt, der kan krybe og gå indenfor reptiler, gnavere, fugle og fisk, har hidtil holdt til på omkring 250 kvadratmeter i Fuglevænget, men fra den 1. juli får man den dobbelte plads at boltre sig på.

Da kommer adressen nemlig til at hedde Solbakken 3 i Mønsted, hvor Meny Kaffe hidtil har holdt til i 25 år.

Det firma har imidlertid selv fået pladsproblemer og flytter i nye omgivelser i Viborg til sommer.

Som at være i en ubåd

Hos Monis glæder indehaverne Monika og Tommy Nielsen sig til at komme ud af det, de selv kalder »ubåden« på grund af de trange og let klaustrofobiske forhold, det seneste års rivende udvikling i firmaet har bevirket.

I løbet af 2020 har Monis nemlig vækstet mere end 800 procent på både omsætning og ordrer, og det betyder, at de nu må slange sig rundt mellem de mange hyldemeter med tilbehør til terrarier og akvarier samt ikke mindst både tørfoder og levende insekter til skildpadden, øglen og edderkoppen.

Selv i kontoret har man måttet inddrage små hjørner til særdeles levende kulturer med melorme, græshopper og fårekyllinger, mens nogle hvæsende kakerlakker også indimellem giver lyd fra sig.

Men også på en anden front er der kommet mere liv i firmaet. Siden den 1. november, hvor medarbejderstaben kun talte indehaverne selv, er man blevet yderligere tre mand i butikken plus en ekstern programmør til webshoppen.

- Så det går sådan jævnt godt lige nu, lyder det på jysk fra Tommy Nielsen, der ikke kan huske, hvornår han sidst har haft lejlighed til en time på skjoldet.

Del af en strategi

At coronaen og dens følgevirkninger med nye interesser og mere hjemmetid til danskerne har hjulpet væksten på vej, er de hos Monis ikke så meget i tvivl om, men at der skulle vækstes i 2020 lå allerede i kortene.

- Det er flere ting, der spiller sammen, men det er under alle omstændigheder del af en større strategi, som vi har rullet ud siden januar 2020. Men jeg tror, at cirka halvdelen af denne omsætningsstigning skyldes corona, vurderer Tommy Nielsen.

For mange, der måske har været vant til at bruge den lokale dyrehandel, men grundet nedlukningen har været tvunget til at finde andre leverandører, har det været lidt af en øjenåbner at stifte bekendtskab med de specialbutikker, der findes online.

- Og den tendens så vi allerede her, da vi havde den første nedlukning. Da Mette lukkede landet ned den 11. marts sidste år, havde vi godt nok allerede en strategi om at sætte forskellige ting i gang for at hente flere kunder. Men nedlukningen kom som en gave til os, fordi de mennesker, som var vant til at handle i den fysiske butik, pludselig blev tvunget til at handle på nettet, siger Tommy Nielsen.

Som eksempel nævner han sine egne modvillige forældre i efterlønsalderen, der tvunget af omstændighederne har måttet søge ud på nettet for at handle og nu nærmest dagligt modtager pakker efter at have erfaret, hvor nemt det er.

- På samme måde har andre opdaget, at det er lige så nemt at gå på nettet og købe græshopper eller fårekyllinger til kæledyret derhjemme. Og pludselig har man også et større udvalg af ting og sager, som man måske ikke lige er vant til fra den lokale dyrebiks, siger Tommy Nielsen.

Rent markedsføringsmæssigt har parret bag Monis nu heller ikke ligget på den lade side.

En lidt skør idé om en »online reptilmesse«, der blev livestreamet på facebook fra Fuglevænget med kryb, kravl og crazy gæster i studiet og via skype, blev i starten af april en stor succes, og siden fulgte yderligere to af slagsen.

- Og så gik det i stå, for vi løb faktisk tør for tid, da det eksploderede med ordrer og omsætning, griner Tommy Nielsen.

Slår kløerne i kunderne

Indehaverne af Monis forudser ikke, at deres egen webshops succes bliver den gode, gamle dyrehandels endeligt, og man mærker heller ingen sure miner fra den kant.

Tværtimod er Monis blandt kunderne nu også begyndt at tælle en del dyrehandlere og zoos, som efterspørger deres varer.

- Vi sidder jo på rigtig meget import. Vi har p.t. seks forskellige mærker, som vi selv har fundet frem til og synes, vi kan stå inde for. Og dem har vi eneforhandlingen på i Danmark og faktisk også i Norge på flere af dem, siger Tommy Nielsen.

Og så er især Monika Nielsen også opmærksom på at holde på kunderne, når de først én gang har været inden for døren i webshoppen.

Mens afhentningsordrer fra kunder i nærområdet er eksploderet, forsøger hun nemlig også at give de kunder, der modtager varen med posten, en oplevelse af nærhed, som man ellers kun finder i den fysiske butik.

- Vi har noget, vi kalder »bliv glad-papir«, og især kvinder, vi sender pakker til, laver anmeldelser på Trustpilot om, at det første, de ser på pakken, er papir i den samme orange, som man møder på hjemmesiden. Og så lægger vi måske en lille slikpose med labre larver ved for hyggens skyld. Den helhed og nærhed gør dem glade, og det betyder, at de vender tilbage, siger Monika Nielsen.

Noget andet, der også gør mange kunder glade, er en miljøbevidsthed hos Monis, der blandt andet betyder, at 90 procent af de papkasser, forsendelserne sker i, er genbrug.

De er nemlig hentet hos Dagli´ Brugsen i Mønsted, som dermed også får reduceret sit klimaaftryk.