Attraktive grunde kan lokke tilflyttere til Hald

Skive Kommune har sat fire nye grunde til salg i Nordfjends, og de er større end de byggegrunde, der er der i forvejen

27. marts 2021, 12:17
Det er her på Ørslevklostervej ved renseanlægget i Hald, at der er fire grunde til salg. Foto: Pauli Vendelbo

hald For en lille by som Hald med godt 400 indbyggere er det vigtigt at gøre sig attraktiv for eventuelle nye tilflyttere, så dynamikken i lokalsamfundet kan blive bevaret.

Der skal være borgere nok til at holde skole, daginstitution, købmand og idrætsforening kørende, og i den sammenhæng er det vigtigt med interessante byggegrunde.

I Hald har der længe været ledige byggegrunde til salg på Søndertoften. Seks grunde ligger til salg der, men nu er der også sat fire byggegrunde til salg i den anden ende af byen på Ørslevklostervej.

Og det glæder Olav Nørgaard, der er formand for den lokale borgerforening.

- Vi vil gerne have flere byggegrunde til området, så vi måske kan lokke børnefamilier til, som vi har brug for. Vi ved, at der allerede er én interesseret køber til en grund på Ørslevklostervej, men vi håber, at der kommer flere, siger Olav Nørgaard, der også peger på, at de nye grunde vil kunne give nogle andre muligheder.

- Det er noget andet, end dem vi har på Søndertoften. De er noget større, så alene størrelsen på grundene kan måske friste nogen. Det vil i hvert fald være en gevinst for hele lokalsamfundet, hvis grundene bliver solgt, siger han.

På Skive Kommunes hjemmeside står der, at grundene er i størrelsen 1000 - 1700 kvadratmeter. De fleste ledige byggegrunde på Søndertoften er under 1000 kvadratmeter.

Budfristen på grundene på Ørslevklostervej var allerede den 10. marts, og udstykning og byggemodning vil blive påbegyndt, når der er solgt mindst én grund. Det vil sige, at det fungerer som en omvendt udstykning.

- Vi har valgt at gøre det på den måde, da vi først vil se, om der er efterspørgsel på grundene, inden vi bruger penge på at byggemodne. Så vi har lagt en føler ud, og viser det sig, at der er efterspørgsel, så går vi i gang med at byggemodne grundene med det samme, siger Jens Dalby Kristiansen fra teknik, miljø og udvikling ved Skive Kommune.

I salgsmaterialet fra Skive Kommune står det beskrevet, at et bud mindst skal udgøre 205 kroner for hver kvadratmeter.