Nu skal også de sidste med

Stoholm Fjernvarme lokker med et godt tilbud efter at have udvidet fjernvarmezonen til at omfatte hele byen

26. marts 2021, 06:07
Varmemester Kris Sørensen (tv) og bestyrelsesformand Henry Jensen ser frem til at tage imod endnu flere glade fjernvarmekunder, mens man lige nu lokker med et tilbud på 20 procents rabat for tilslutning. Foto: Henrik Bagge

stoholm Med installationen af de store varmepumper i Ågade tilendebragt, testet og taget i brug, er Stoholm Fjernvarme nu klar til at gå i offensiven med henblik på at få også den sidste halvdel af byen med på varmevognen.

- Ja, vi er i gang med at konvertere resten af Stoholm til fjernvarme, bekræfter Henry Jensen, der er bestyrelsesformand i Stoholm Fjernvarme.

På Bakkevej, Højlundsvej og Vesterled ligger der allerede rør i forvejen, så derfor har man lige nu kikkerten rettet mod Tjørnevænget for at få hele den sydlige ende af byen på plads, da Pilevænget allerede inden nytår meldte sig på banen som ny kunde i butikken.

Det gjorde også Irisvej, så de to steder er man klar til at grave, og med Irisvej inde i folden er man allerede i gang med øvelsen at få hele blomsterkvarteret vest for Iglsøvej med, så hele Stoholm dermed kan erklæres fjernvarmezone.

- Det, der er sket, er, at man nu går ind og giver tilskud til konvertering til grøn energi, og grunden til, at vi falder ind under den parpaply, er, at vi selv har konverteret til varmepumper, siger Henry Jensen.

Et godt tilbud til dig

Med fjernvarmeområdet betydeligt udvidet, finder Stoholm Fjernvarme tiden moden til også at få de sidste med på den fælles varmekilde, så derfor lokker man med et godt tilbud, som salig Lars larsen ville have sagt.

Der er således 20 procents rabat på tilslutning lige nu, og det betyder, at den konvertering til fjernvarme, der normalt koster 25.000 kroner, nu fås til 20.000 kroner.

Dertil kan man søge nedtagningspuljen om midler til at skille sig af med sit gamle oliefyr eller gasfyr.

Med rabatten på 5000 kroner håber Henry Jensen i første omgang at kunne få omkring halvdelen af de udenforstående ind i varmen.

- Og i 2024 skal vi helst være tæt på at være i mål med at få konverteret de sidste cirka 300 husstande, siger han og oplyser, at man går i gang med det forberedende arbejde, hvis blot 60 procent af husstandene på en vej er med.

Bare drej på hanen

Som fordele ved at være med på fjernvarmen fremhæver bestyrelsesformanden, at den er billig, driftsikker og nem.

- Det er bare at dreje på hanen, men den største fordel er egentlig, at man ikke selv skal have fat i en smed. Der er service på døgnet rundt, året rundt, og både Kris og Mads står klar til at rykke ud, siger Henry Jensen om varmemester Sørensen og hans søn.

Rent praktisk bliver en husstand tilsluttet fjernvarmen ved at få installeret en såkaldt »fjernvarme-unit«, som sidder lige efter stikket ind til huset og regulerer indgangs- og udgangstemperaturer og varmt vand.

Den kan man enten købe eller leje, men ifølge bestyrelsesformanden er der for en gangs skyld god ræson i at leje.

- Så kommer fjernvarmen og skifter den, hvis den ikke giver ordentligt varmt vand eller for eksempel er tilkalket, siger Henry Jensen.

Med de nye varmepumper installeret har man allerede kapaciteten til at servicere hele byen med varme, men der er også mulighed for at udvide med flere varmepumper, hvis det skulle blive nødvendigt.

På Stoholm Fjernvarmes hjemmeside kan man i øvrigt se eksempler på beregninger af udgifter, alt efter hvor mange kvadratmeter huset er på.