Lone og Sofie maler byen (lyse)rød

De er blevet selvstændigt erhvervsdrivende, fordi de kommer fra noget stort og gerne ville prøve noget mindre

30. marts 2021, 12:13
1 af 3 Lone Lohse og Sofie Duelund har fået hver sin bil. De regner med mindre opgaver hos private, så de ofte kommer til at arbejde hver for sig, så en bil til hver er nødvendig. Foto: Henrik Bagge
2 af 3 Den uundværlige kalender har allerede fundet vej til værkstedet på Birkesøvej. Foto: Henrik Bagge
3 af 3 Det værksted, Lone Lohse har overtaget fra gemalen, passer nærmest perfekt til det nystartede firma, der har været heldig med at finde en masse startremedier på auktioner. Foto: Henrik Bagge

gammelstrup Et nyt malerfirma ser nu dagens lys i Gammelstrup med virkning fra den 1. april. Og det er ingen nar.

43-årige Lone Lohse og 31-årige Sofie Duelund fra Viborg har nemlig efter mange års erfaring fra faget besluttet sig for at tage penslen i den anden hånd og blive selvstændige med malerfirmaet Lohse & Duelund.

Helt præcist bliver det fra Lone Lohses private hjemmeadresse, at de fra tirsdag efter påske i hver deres splinternye Renault Traffic vil køre ud og udføre maleropgaver hos især små, private kunder.

Her på Birkesøvej 15 har Lone Lohses mand tidligere holdt til med sit eget firma, men det er nu flyttet i andre lokaler og har efterladt et værksted til Lohse & Duelund, der næsten ikke kunne have passet bedre.

- På alle papirerne står der Malerfirmaet Lohse & Duelund, men det bliver lidt langt, så vi kalder det bare Lohse & Duelund, siger Sofie Duelund og afslører, at der ikke blev lagt arm om, hvis navn skulle stå først.

Det lød bare mest naturligt og tager sig også godt ud grafisk. Hvilket i øvrigt også er en del, de to er meget bevidste om, men det vender vi tilbage til.

Lang erfaring i branchen

Efter at have aftjent sin værnepligt rundt omkring i branchen, har Lone Lohse senest været formand hos Malerfirmaet Frants Larsen, hvor Sofie Duelund også var ansat, og det var her, de før jul for alvor begyndte at pusle med tanken om at gå solo.

Det var Sofie Duelund, der smed bomben, efter de to et stykke tid havde talt om, at de egentlig begge foretrak de små, private opgaver i stedet for de noget større opgaver i for eksempel boligforeninger, der typisk var hverdagen hos Frants Larsen.

- Vi vil helst privatkunder. Hr. og Fru Jensen. Det betyder ikke, at vi siger nej til alt andet. Som nystartet siger man ja tak til det hele. Man skal jo ikke smække med nogen døre nogen steder, siger Sofie Duelund og afslører, at firmaet allerede har noget at gå i gang med, når vi når på den anden side af påske, og den nye hverdag melder sig.

De to nystartede selvstændige afslører, at det ud over bilerne ikke har været nogen speciel stor investering at starte som selvstændige.

- Vi har været heldige at kunne købe en hel del på auktion. På Sjælland var tre malerbutikker lukket, så inde på Dam Online bød vi på syv paller tapet, otte paller maling og nogle rystere og tonemaskiner. Og vi fik det hele. Også nogle stålreoler. Og det fik vi til...8200, tror jeg, siger Lone Lohse.

På en anden auktion i Grenå fik man fat i en masse stiger, så de har været heldige at finde mange ting til få penge, så det har flasket sig.

- Men vi har også haft god tid til at planlægge. Det er også derfor, det er blevet så gennemført med farver og biler og logo og det hele, siger Sofie Duelund.

Pink med signaler

Den markante, lyserøde farve er ikke tilfældigt valgt.

De to kvindelige bosser regner med, at det vil signalere, at her kommer to kvinder med forstand på lidt af hvert. At det også vil efterlade indtrykket af, at de som kvinder måske også har lidt forstand på indretning og dermed kan yde rådgivning.

- Vi vil gerne sætte tapet op. Vi vil gerne male i nogle andre farver end hvid. Vi vil også gerne rådgive og typisk tage et møde med kunden, inden vi går i gang, for mange bliver slet ikke rådgivet og kan så bagefter ikke forstå, hvad der er blevet lavet, siger Lone Lohse.

Med flere ordrer under opsejling og et stort netværk forudser hun, at firmaet hurtigt vil vokse med flere folk.

- Det er først nu, vi begynder at annoncere og sådan, men som det ser ud nu, kan vi umiddelbart ikke tage mere ind før den 1. maj.