Haveservice med vokseværk

Med en bugnende ordrebog er indehaveren af Øgaards Haveservice i Hald rykket ind på kontoret

02. april 2021, 06:36
1 af 2 Christoffer Øgaard Andersen har på kort tid vækstet sit haveservice-firma fra to til 11 medarbejdere. Foto: Lars Bo Nielsen
2 af 2 Lige nu laver Øgaard Haveservice anlægsarbejder i Krokusparken i Stoholm. Foto: Lars Bo Nielsen

Hald Efter syv år med en enkelt medhjælper ved sin side, har Øgaards Haveservice på Ørslevklostervej i Hald haft vokseværk de seneste to år.

I dag har indehaver Christoffer Øgaard Andersen hele 11 medarbejdere på lønningslisten.

- Ja, det er gået stærkt de seneste to år, smiler han, da vi møder ham i Krokusparken i Stoholm, hvor to af medarbejderne er ved at lave jordarbejde ved et nybyggeri.

- Faktisk har vi fem nybyggerier i Krokusparken i ordrebogen, siger han.

Tidligere havde han selv »fingrene« i jorden, men i dag sidder han på kontoret sammen med sin far og styrer tilbudsgivning og administration af ordrer og kunder.

Forflytningen til kontoret skete, da Christoffer Øgaard Andersen i 2019 købte vedligeholdelsesafdelingen under VM anlægsgartner i Viborg.

- Vi havde tidligere hjulpet Villy Madsen med etablering af græs, og da han valgte at gå på pension, blev jeg tilbudt at købe vedligeholdelsesafdelingen. Med købet fulgte mange erhvervskunder i Viborg og Skive, som vi nu servicerer med græsslåning, vedligehold, snerydning og saltning. Oveni kom så, at vi samme år vandt licitationen på vedligehold af alt grønt på Ørum og Ørslevkloster kirkegårde, forklarer han om den pludselige vækst.

De mange ekstra kunder og den ekstra travlhed, det har skabt, har nu kun været positivt for Christoffer Øgaard Andersen.

- Med de ekstra medarbejdere, har vi fået flere strenge at spille på. Blandt andet vil vi gerne udvide på området for vedligehold af kirkegårde, men også på privatområdet, hvor vi ud over at tilbyde anlægsarbejder, tilbyder haveservice på abonnement for et år ad gangen. Den private havearbejder kan så sidde i haven og nyde en kop kaffe, mens vi arbejder med vedligehold og samtidig glæde sig over, at en stor del af haveservice kan trækkes fra på skattebilletten gennem håndværkerfradraget, siger han.