Håndboldsæsonen blev annulleret

Rækkerne fra 2. division og ned bliver betragtet som »ikke spillet«

03. april 2021, 05:21
Arkivfoto: Henrik Bagge

stoholm Det har et stykke tid været sikkert, at der ikke ville blive spillet mere breddehåndbold fra 2. division og ned i denne sæson.

Spørgsmålet har så været, om sæsonen helt skulle annulleres, eller om de nuværende stillinger i de rækker, der har ligget stille siden efteråret, skulle stå ved magt. Det kom der svar på i sidste uge.

Da var der nemlig indkaldt til et virtuelt ekstraordinært repræsentantskabsmøde - dansk håndbolds øverste organ - hvor de 51 delegerede skulle tage stilling til dét som eneste punkt på dagsordenen.

På forhånd var indstillingen til repræsentantskabet den følgende: »Turneringsudvalget har valgt at indstille til annullering af turneringen på baggrund af stillingen i de enkelte rækker på afslutningstidspunktet. En annullering af turneringen betyder, at turneringen betragtes som »ikke spillet«. Der vil derfor ikke være nogen op- og nedrykning mellem rækkerne.«

Det eneste rigtige at gøre

Den indstilling var også bakket op af DHF’s bestyrelse, og ganske som ventet valgte de delegerede at følge den.

Det berettede DHF’s chef for turneringsafdelingen, Frank Smith, til Skive Folkeblad umiddelbart efter, beslutningen var truffet.

- Forslaget om at annullere sæsonen blev vedtaget, bekræfter han.

Blandt de delegerede var der ingen, der direkte talte imod den beslutning.

- Der var ikke nogen, der bad om ordet, så det kan vi ikke sige, fortæller Frank Smith.

At det endte sådan var ikke den store overraskelse.

- Jeg tror, alle havde set, at det var det eneste rigtige at gøre, siger han.

At Stoholms hold i 2. division dermed som ventet ikke får noget ud af en flot start på efteråret, har man i klubben længe været indstillet på, men suspenderingen af nedrykning får også betydning for klubbens andethold i 3. division, som nu er sikret sin eksistens i rækken, hvor de ellers lå sidst med nu point.