Stoholm tabte forårspremieren til Mønsted

Fodbold, serie 3 herrer, Stoholm IF – Mønsted IF 1-2 (0-0)

05. april 2021, 08:48
Arkivfoto

SIF-Fodbold åbnede sæsonen onsdag aften med et lokalopgør i fodboldens serie 3 mod Mønsted.

Holdet har haft en turbulent optakt, og det skyldes ikke kun corona, men også en nærmest historisk åreladning af spillere her inden sæsonstart.

En enkelt træningskamp er det blevet til, og i øjeblikket er det ikke tilladt med tilskuere til fodboldkampe i Danmark, så det er i sandhed stadig mærkelige tider.

Derfor var der mange ubekendte faktorer inden forårssæsonens første match, men de 14 spillere som spillende træner Jesper Lindegaard havde i spil skal alle have ros for en absolut godkendt indsats. Holdet har en stor aldersmæssig spændvidde – helt purunge 16-årige Jonas Kjeldsen startede inde og gjorde det godt med meget spilletid.

I den anden ende finder vi alderspræsident Morten Groth – der dagen efter kampen blev 46 år – og han spillede samtlige 90 minutter, og det gjorde han i øvrigt sammen med sønnike Daniel, hvilket ikke ses så ofte i serie 3.

Det ser ud til, at 3-4 spillere mere kan byde sig til omkring holdet, og det er forhåbentlig nok – så vil slutstillingen i juni vise, hvordan det er gået.

Værterne sled og slæbte, men det blev desværre til et knebent 1-2 nederlag – udeholdet scorede et flot hovedstødsmål i det 83. minut, og det fik SIF’erne ikke svaret tilbage på.

Dommer Jørgen Ø. Laursen fik afviklet kampen fint med et enkelt gult kort til Mønsted i 2. halvleg, og så skal Laursen ellers have ros for ikke at bruge energi på de forholdsvis mange hoveder, der på mere eller mindre opfindsom vis gemte sig omkring banen i en ellers tilskuerløs tid.

Kampen var uhyre tæt, og fulgte langt hen ad vejen det forudsagte. En fuldstændig lige 1. halvleg, hvor der stort set ikke var chancer – den største fik SIF’s Nicolaj Christensen efter cirka en halv times spil, men hans forsøg blev reddet af gæsternes målmand.

I de sidste 45 minutter blev det en mere åben slagudveksling, og som minutterne gik blev begge hold mere og mere trætte – måske var luften i lungerne en anelse mindre hos SIF’erne.

Derfor var det også kærkomment, da Nicolaj Christensen bragte SIF foran efter godt et kvarters spil, men Mønsted fik udlignet blot to minutter senere, og så var de to mandskaber ajour igen.

Det kunne være gået begge veje, men som nævnt trak udeholdet det længste strå i slutfasen, og det ærgrede selvsagt SIF’erne meget, og sådan må og skal det også være i et lokalopgør.

Efterfølgende fik Rasmus Christensen de fleste fidusstemmer efter en god kamp i midterforsvaret, og næste fredag d. 9. april er der så lokalopgør igen på Karlsen Arena i Stoholm mod Sparkær.