Sparkærs gavebod i Mønsted

Fodbold, herrer serie 3, Mønsted-Sparkær 4-2 (0-0)

06. april 2021, 12:21
Arkivfoto

Nu skal man passe på med at udstille seriespillere, for de gør det, de kan.

Men omvendt – skal man give et retvisende billede af kampen mellem Mønsted og Sparkær, som endte med en hjemmesejr på 4-2, så er det nødvendigt at fastslå, at 3 af de 4 mål til Mønsted var direkte målmandsdrop, og det fjerde noget, der lignede.

Kampen blev afviklet i et sandt blæsevejr på langs ad banen, og Sparkær havde vinden i ryggen før pausen. Det fik de ikke omsat i afgørende chancer, og enten var de ikke gode nok til at få testet Gustav Jønsson på langskud, eller også var Mønsted gode til at afvise. I den anden ende kom Mønsted heller frem til noget alvorligt.

Det gjorde de så til gengæld efter pausen. Allerede i det første minut skød Kristian Svendsen næsten fra midterlinjen, Højvang satte en enkelt lap op, og bolden gik over ham og i mål. Den sved, men Sparkær-spillerne kom dog hurtigt over det, og Kasper Møller fik udlignet fem minutter senere på oplæg fra Anders Brøns.

Glæden varede dog kort for de stribede, for minuttet efter strøg endnu et skud fra Niels Jade Overgaard langt udefra i mål.

Sparkær var trods modgangen ikke knækket, og spillede faktisk bolden bedre i modvinden end før pausen. Men i det 78. minut gik det galt igen, da Tobias Højvang spillede bolden lige hen i fødderne på Morten Harritz inde i feltet, og han kunne ikke undgå at score. Og blot 3 min. senere sejlede et hjørnespark fra Christoffer Fejring ind i målet til 4-1.

Det knækkede dog ikke Sparkær, der i de sidste 10 minutter blev ved med at kæmpe, og 5 min. før tid fik hurtigløber Michael Hansen reduceret, da han løb fra Mønsted-forsvaret.

Mere kunne Sparkær ikke gøre på en dag, hvor de spillede bedst i modvinden, men ikke kunne gøre noget ved den modvind, de fik ved de fire mål.

Dommer Flemming Jensen måtte til lommerne to gange efter gule kort – første gang til Mønsteds Sune Langhoff-Jensen i det 45. minut og til Sparkærs Asger Fjeldsted i det 74. minut. Sparkærs Mads Trærup Johansen måtte udgå i slutningen af 1. halvleg, da han vred om på en ankel.

Efter kampen var Mønsteds træner tilfreds.

– Jeg synes, vores sejr er fortjent nok, hvor vi klør på i 2. halvleg med vinden i ryggen. Det er to gode hold, men det var svære betingelser at spille under i dag, sagde Jacob »Døgner« Sørensen.

Knap så tilfreds var i sagens natur træneren i den anden lejr.

– Jeg synes godt nok, det er mærkeligt at stå her bagefter og have tabt 2-4. Alle kunne se, hvorfor vi tabte, og jeg mener nok, at en pointdeling havde været passende bedømt på spillet. Jeg husker ikke, at vi har holdt Mønsted fra stort set at skabe chancer, og jeg roste spillerne for deres indsats. De tre bagerste Alexander Møller, Daniel Brøns og Mads Daa Vistisen spillede fremragende. Vi må op på hesten igen mod Stoholm, lød det fra Sparkær-træner Poul Vistisen.