Pigefodboldkaravane kommer nu også til Vestfjends

700 småpiger i Viborg Kommune står og tripper på sidelinjen

08. april 2021, 15:31
Deltagerne i pigefodboldfes-tivalen går godt nok kun i 0.-3. klasse, men enten er disse piger fra festivalen i Mønsted i 2020 meget små, eller også er det fodbolden, der er vokset lidt. Arkivfoto: Henrik Bagge

fjends Mere end 700 piger fra 0. til 3. klassetrin kommer til at deltage i 11 lokale pigefodboldfestivaler, som løber af stabelen i Viborg Kommune umiddelbart efter påske.

Det viser seneste opgørelse fra projektleder ved Viborg Idrætsråd Maiken Nyberg Nielsen, der gennem flere år har haft ansvaret for afviklingen af den populære fodboldfestival kun for piger.

- Det er bare dejligt at få så mange piger ud at spille fodbold i en tid, hvor vi er underlagt så mange restriktioner, og jeg er meget tilfreds med det tal, siger Maiken Nyberg Nielsen.

Covid-19 restriktionerne betyder, at man denne gang har udvidet karavanen med flere stop, da man grundet forsamlingsforbuddet ikke kan samle piger fra flere skoler på én festival.

- Jeg har jo nogle gange haft næsten 200 samlet på en gang, men det går ikke i år, siger Maiken Nyberg Nielsen, der vender tilbage til både Stoholm og Mønsted, men denne gang særligt glæder sig til at besøge Vestfjendsskolen som et nyt stop på karavanen.

- De havde mange med sidste år i Mønsted, hvor jeg fik en god snak med Dorthe Clausen, der jo er aktiv både i idrætsforeningen og på skolen derude, så det var oplagt, at de skulle med, siger Maiken Nyberg Nielsen om Vestfjendsskolens børnehaveklasseleder.

Det bliver tirsdag den 13. april, at Vestfjendsskolen får besøg af Pigefodboldfestivalen over middag, efter den først har besøgt Mønsted samme dag om formiddagen. I Stoholm går det løs allerede onsdag den 7. april.

Fremgang på 20 procent

Pigefodboldfestivalen er en dag, hvor piger får lov at have bolden for sig selv sammen med deres veninder.

- Vi ønsker, at alle piger skal have en helt særlig dag med fodbolden. En drøngod oplevelse, som giver dem lyst til mere. Det sker på pigefodboldfestivalerne, hvor de møder en række af vores fantastiske frivillige i kommunens foreninger. På den måde bliver det lettere for pigerne at møde frem til træning i en klub, siger næstformand i Viborg Idrætsråd Peder B. Pedersen.

Projektet startede i august 2018 som et samarbejde mellem Viborg idrætsråd, DBU Jylland og de lokale fodboldklubber for at få flere piger til at spille fodbold i Viborg Kommune, og siden har man registreret en fremgang på 20 procent i antallet af pigefodboldspillere i alderen 6-12 år.

Pigefodboldfestivalerne er støttet af Nordea-fonden.