En hund efter pokaler

Politihunden Nala og Knud fra Fly avancerer til Patruljeklassen

09. april 2021, 13:44
Knud Nielsen og Nala fra Fly kom hjem fra Randers med endnu en pokal til skabet, efter at have avanceret til Patruljeklassen med en førsteplads i konkurrencen. Privatfoto

fly Der findes dage, hvor det giver mening at tage til Randers, og en sådan havde politihunden Nala fra Fly, der for nylig var taget til det kronjyske sammen med sit menneske, Knud Nielsen, for at komme til eksamen - og bestod med bravour.

Det stærke team, der repræsenterer Dansk Politihundeforenings Viborg-afdeling, er ikke uvant med førstepladser, og hundme om ikke det blev til en mere på en dag, hvor målet var at rykke en klasse op.

Og det er ikke for meget sagt, at Nala, hvis fulde navn er Team Englund´s Nala, havde sniffet, hvad det gik ud på, for parret tilhører nu Patruljeklassen efter at have lavet 174,9 point ud af 180 mulige i konkurrence med ekvipager fra både Vest-, Midt- og Østjylland.

Det skete gennem en lang række øvelser, der indeholdt alt fra strandlegen »apport«, hvor hunden skal hente en træpind, til »halsgivning«, hvor den skal udvise god gø-kultur ved at afgive 8-10 glam på kommando, mens den sidder ved førerens venstre side.

På spring til noget stort

Ved »Spring« skal hunden på kommando hoppe over et halvanden meter højt plankeværk med monteret nedløbsrampe på den anden side og uden kommando derefter sætte sig på plads ved førerens venstre side.

»Afdækning« er en form for »skjul«, da føreren, efter at have afdækket hunden med en kommando, gemmer sig mindst 50 meter væk fra hunden, der bliver liggende i dækstilling i to minutter, inden den fløjtes eller kaldes ind af føreren fra det hemmelige sted.

Den kendte øvelse »fri ved fod« var denne gang udvidet med den noget mere avancerede »fri ved cykel«, hvor hunden starter med at sidde ved førerens venstre side. Når denne sætter sig i sadlen, skal hunden løbe bag om cyklen, så den løber på højre side af denne gennem en anvist strækning, hvor man foretager en vending og tager samme vej tilbage. Her står føreren af cyklen, mens hunden løber bagom og sætter sig ved førerens venstre side!

Og så var der al afsøgningen. Et gerningssted skulle afsøges for fire små genstande, et 300 meter langt spor skulle afsøges for to større genstande, og endelig skulle et større skovområde afsøges for at finde en gemt person samt en større genstand, som denne gang viste sig at være en papkasse.

Endelig fik Nala lov at gå til biddet, da den skulle stoppe en person med et synligt beskyttelsesærme på armen.