90 år: En ægte fjandbo runder et skarpt hjørne

Avisen har fra Lene Pedersen modtaget følgende ord om hendes far i anledning af hans runde fødselsdag tirsdag

19. april 2021, 11:14
Vagn Pedersen. Privatfoto

Vagn Pedersen, Stoholm, runder den 20. april et skarpt hjørne, når han fylder 90 år.

Han har hele sit liv været bosat i Fjends, er født og opvokset i Sjørup og har drevet landbrug i Koldkur, Feldingbjerg og Troelstrup, inden han nu nyder pensionisttilværelsen i Stoholm.

Vagn var aktiv landmand i mere end 50 år sammen med Erna, indtil de i 2005 flyttede til Østergade i Stoholm i et dejligt byhus. De fik mange gode år sammen, inden han mistede sin Erna i december 2014, efter at de havde været gift i mere end 60 år.

Vagn er stadig aktiv og deltager gerne i de aktiviteter der tilbydes seniorer i Stoholm. Han er glad for at få rørt kroppen og helst sammen med andre i Sport på Tværs, hvor der også arrangeres sociale aktiviteter, som, han synes, er en vigtig del af livet.

At rejse har også fyldt meget gennem årene, og indtil for få år siden var han medarrangør af rejser og endagsture for medlemmer i Sport på Tværs, men nu synes han, at yngre kræfter skal tage over. Det betyder fortsat meget for ham at deltage i turene og være en del af fællesskabet.

Han vil gerne følge med i udviklingen, og derfor er han også med på de sociale medier og får sine børnebørn til at lære sig at bruge sms, snap, facetime og lignende. Han gengælder og sender snap til familien og elsker at få billeder og videoer af, hvad der foregår hos børn og børnebørnene.

Han er stadig aktivt medlem i Sct. Georgs Gilderne, hvor han er kasserer, hvilket betyder, at han skal lære sig at lave regnskaber i Excel. Også det klør han på med krum hals, og har han problemer, er der en kærkommen lejlighed til at spørge et af børnebørnene om hjælp.

De huslige pligter og madlavning står Vagn selv for, og han elsker at lave god mad til sig selv og byder også gerne andre på middag. Sådan har det ikke altid været, men han lærte det, da han blev alene, og finder opskrifter på nettet, og som han siger: »Så er det bare at prøve sig frem, for god mad, det skal jeg have hver dag.«

Vagn nyder sit eget selskab, men han nyder bestemt også at være sammen med andre. Derfor holder han fast i at gå til billard, krolf, dans og kortklub, ligesom han gerne kører en tur med venner og bekendte.

El-cyklen lufter han gerne, når vejret er godt, og han kører mange ture rundt på de små veje i Fjends, hvilket giver ham fantastiske oplevelser. Han er god til at finde steder, der er interessante at se, og han forbereder sig ved at slå det op på sin pc.

Sidste forår under covid-19 nedlukning satte han sig ikke bare ned og kedede sig. Nej, han fandt sin bærbare pc frem og gav sig til at skrive et hæfte med historier fra sin barndom under 2. verdenskrig, som alle børn og børnebørn fik i julegave sammen med en masse gamle billeder, han fik scannet ind og sat tekst under. Han tager livets udfordringer, som de kommer, og han formår at få noget konstruktivt ud af tilværelsen.

Vagns hjem er altid åbent, for hvem der har lyst til at besøge ham, og han laver med glæde kaffe til dem der kommer forbi.