Mindeord: Esper Laustsen

Avisen har fra Harald Pedersen, tidligere uddeler i Løgstrup Brugs, modtaget følgende mindeord om Esper Laustsen, tidligere bestyrelsesformand i Løgstrup Brugsforening, der døde den 27. marts

18. april 2021, 05:51
Arkivfoto: 9dreamstudio

Lørdag d. 27. marts sov Esper Laustsen ind efter et længere sygdomsforløb.

I 1998 fik jeg et opkald fra formanden i Løgstrup Brugsforening. Han spurgte, om det ikke var tid for mig at skifte job. Et opkald som jeg blev meget glad for, for hvem ville ikke gerne være uddeler i Løgstrup Brugsforening.

Da jeg blev ansat, sagde Esper til mig, at når man var ansat her, så var der tradition for at det blev et længere ansættelsesforhold. »Her render man ikke af pladsen«, og det var Esper også et tydeligt eksempel på.

Han blev valgt ind i brugsens bestyrelse i 1983, blev valgt til formand i 1986, og han var aktiv i bestyrelsen til det sidste. I alt 38 år blev det til. Så han rendte bestemt heller ikke af pladsen.

Brugsen, FDB og alt det foreningsarbejde, som det indebar, lå Esper meget på sinde. Foruden hans egen butik var han også meget aktiv i BA, Brugsforeningers Arbejdsgiverforenings bestyrelse gennem adskillige år, og Holstebrokredsen nød også glæde af hans aktive indsats.

Udover at være formand for Løgstrup Brugsforening var han også butikkens altmuligmand.

Kneb det med at få kørt vareturen, så kom Esper. Manglede vi et ekstra par hænder til noget hyldeopsætning eller lignende, så kom Esper. Var butikken i gang med en større om- eller tilbygning, så kom Esper.

Skulle håndværkerne holdes »lidt i ørerne«, så var Esper også manden, der kunne være behjælpelig med den del.

Esper, du har været en fantastisk arbejdsgiver. Altid klar når der kaldtes, altid venlig og hjælpsom, og en person som man altid kunne betro sig til.

Det var Jonna som Esper var gift med. Helt officielt med vielsespapir og det hele, men jeg fornemmede næsten også et parforhold mellem Esper og Brugsen. Mange tak for lån af ham, Jonna.

Tankerne går til Jonna og hele hans familie.

Æret være Espers minde