Frivillige - de skal hyldes

16. april 2021, 14:53
Kurt Mosgaard og Sinna Maagaard. Privatfoto

Vi lever i en travl og stressende tid. Der løbes hurtigt på jobbet, uanset om man er selvstændig eller lønmodtager. Børn og børnebørn, som skal passes og have plads til udfoldelse. Ældre, som gerne vil være aktive og fortsat opleve nyt.

Mange har et stort behov for mere tid og muligheder for at dyrke sport og nyde fritiden i en ellers travl hverdag.

Mange fritidsaktiviteter og socialt samvær afhænger af, om der er frivillige kræfter til at løfte de mange opgaver.

Og det er der heldigvis i stort tal trods alle odds. Vi lever i små, fantastiske samfund, hvor frivillighed er en nødvendighed for sammenholdet, udvikling og oplevelsen af at have friheden til at vælge.

Hundredevis af ulønnede bestyrelsesmedlemmer og frivillige løser dagligt opgaver i idrætsforeninger, lokalråd, vandværker, brugsforeninger, ældreklubber, sportshaller, fritidsklubber, skole- og børnehavebestyrelser. Også købmanden i Sparkær, Kalkmineløbet, bypedeller, hjerteløbere og mange, mange flere bygger på frivillighed.

Her er det også på sin plads at ønske stort tillykke til Stoholm IF med de 100 år. Uden frivilligheden var det aldrig gået.

Også medlemmerne af vores lokale Lions Club fortjener at blive nævnt. Senest har de kørt kalk og kunstgødning ud til de enkelte husstande. Det kræver en god portion organisering og fysisk arbejde. Fortjenesten bliver anvendt til velgørende arbejde.

En hyldest til de frivillige er derfor helt på sin plads. Vores livskvalitet og velfærd afhænger i stor grad af de frivillige kræfter. En stor tak til jer alle, jeres indsats bliver både bemærket og påskønnet.