Jeg er glad

22. april 2021, 09:30
Claus Clausen (V). Pressefoto

De konservative i byrådet har brudt den pagt, de indgik med SF, Radikale og Socialdemokratiet.

For få år siden indgik de 4 partier en pagt, som ikke var til gavn for en kommende Hærvejsmotorvej. De omtalte vejen som et fatamorgana, der kun var at finde i hovederne på Kristian Phil og Venstre. Med den udmelding så var den lokale opbakning til Hærvejsmotorvejen på et absolut lavpunkt.

Nu kaster de konservative sig helhjertet ind i kampen for Hærvejsmotorvejen, og vi kan sammen sende et kraftigere signal til vores landspolitikere, at vi ønsker motorvejsforbindelse til Viborg.

Jeg antager nu, og der er en risiko ved at antage andres holdning, at de konservative i byrådet prioriterer Hærvejsmotorvejen højere end udvidelse af den østjyske motorvej.

Den tidligere konservative borgmester sendte Folketingets trafikudvalg hjem med beskeden, at han prioriterer udvidelse af den østjyske motorvej højere end etablering af Hærvejsmotorvejen.

Nu er kræfterne forenet, og den borgerlige del af Viborg Byråd sender signalet til trafikforhandlingerne, at Viborg har brug for Hærvejsmotorvejen, så vi kan deltage i den fremtidige udvikling.

Jeg bliver endnu mere glad, når Hærvejsmotorvejen er en realitet.