Medlemstilbagegang, men fin økonomi i Sparkær IF

Der var tirsdag generalforsamling under åben himmel i den lokale forening

22. april 2021, 09:31
Fjends Cup var et kæmpe trækplaster, og det skæppede godt i kassen. Arkivfoto: Henrik Bagge

sparkær Tirsdag aften kunne Sparkær IF afholde sin udsatte generalforsamling fra februar på klubhusets udendørs faciliteter, hvor man kunne se tilbage på et 2020, der kostede en god portion medlemmer.

Efter flere år med stigende medlemstal bød året således på et fald på 39 medlemmer, da man er gået fra 265 til 226 medlemmer.

- Noget af tilbagegangen kan henføres til Corona, men der har også været færre hold i gymnastik & fitness og færre børn og unge fodboldspillere, lyder det fra formand Hans Peter Johansen i årets beretning.

Netop corona kan man ikke komme udenom, når året skal beskrives. Klubben er dog sluppet nådigt.

- Overordnet er vi kommet godt igennem, selv om vi oplevede både nedlukninger og aflysninger. Økonomisk har vi – modsat flere andre idrætsforeninger – klaret os godt, og det skyldes først og fremmest, at vi fik afviklet Fjends Cup, lyder det i beretningen.

Ny tilskuerrekord

Fjends Cup med deltagelse af otte lokale klubber var således en kæmpe succes og slog alle tilskuerrekorder.

I alt 1842 betalende gæster lagde vejen forbi det populære sommerstævne, og det var gav altså et godt afkast.

På bundlinjen viser regnskabet for året et driftsoverskud på cirka 95.000 kroner i Sparkær IF.

- Bestyrelsen har besluttet, at der ikke opkræves kontingent for perioder uden aktivitet, lyder det videre i beretningen, som bliver afsluttet med en positiv bemærkning fra formand Hans Peter Johansen.

- Sparkær IF er en velfungerende forening, og der er kun afholdt fire bestyrelsesmøder i 2020 – heraf et telefonmøde. Det vidner om, at udvalgene har styr på aktiviteterne, mens bestyrelsen kan tage sig af det overordnede.