Tyve dyre minutter for Sparkær

Fodbold - serie 3 herrer, Ørslevkloster-Sparkær 5-1 (1-1)

26. april 2021, 19:03
Arkivfoto

Sparkær Sparkærs serie 3 tog til Ørslevkloster med en vis optimisme efter sidste rundes 2-0 sejr over Nørremarken, men topholdet endte med at blive for stor en mundfuld.

Efter 1-1 ved pausen scorede hjemmeholdet fire gange i de første 20 minutter af 2. halvleg, og så endte det det 5-1 – fortjent nok, men en rigelig stor sejr.

Det er ikke tilfældigt, at ØK ligger i toppen. Det er et godt spillende hold, der lagde pres på Sparkær fra første fløjt, og i det første kvarter var gæsterne presset i bund. Det var dog først efter 17 minutter, at målfarlige Rune Skovgård blev spillet fri og kunne score sikkert. Den føring holdt dog kun to minutter, og så havde Kasper Møller udlignet på oplæg fra Daniel Brøns.

ØK var fortsat toneangivende, men som halvlegen skred frem, kom Sparkær bedre med, selv om de udelukkende levede på kontrastød. Efter en halv time var Kasper Møller tæt på igen, da han løb fra ØK-forsvaret.

Men så gik det galt efter pausen, Allerede efter et par minutter var der en misforståelse mellem Kim Fenneberg i målet og forsvaret, så et fladt indlæg trillede forbi et tomt mål, så Rune Skovgårtd let kunne score til 2-1. Kort efter fik Kasper Møller muligheden for 2-2, men hans træk blev for langt og vinklen for spids, så en ØK-forsvarer kunne redde på stregen.

Kort efter fik hjemmeholdet tilkendt et straffespark efter hånd på bolden. Fenneberg havde lapperne på bolden, men Rune Skovgård var heldig med sit hattrick. Det var et par ærgerlige mål, som tog humøret fra Sparkær-spillerne.

Det blev ikke bedre fire minutter senere, da Mathias Brammer sendte et flot langskud op i målhjørnet, og igen fire minutter senere blev det 5-1 på et hovedstød. Så lignede det et kollaps, men det modsatte skete. Om det var hjemmeholdet, der var tilfredse, er svært at sige, men i de sidste 20 minutter pressede Sparkær på for en reducering. Den burde også være kommet, for Daniel Brøns ramt træværket to gange, og Kasper Møller skød over tæt på mål.

Det blev ved 5-1, og sejren kan der ikke pilles ved, men målt på reelle chancer, så var den for stor. ØK er et godt hold, og vil givet vis komme til at snakke med om oprykning, hvis de holder det her niveau. Asger Fjeldsted måtte ud med gult midt i 2. halvleg, men han var knap kommet på banen igen, inden Mathias Brammer fra ØK så rødt, da han sparkede ud efter Fjeldsted uden for banen. Det så dommer Brian Bitsch Kristoffersen, so så kunne han ikke gøre andet. Og han så også, at ØK-træner Peter Ellebæk i 2. halvleg var kommet lige rigelig langt ind på banen, så han så sandelig også et gult kort.

Sparkær-træner Poul Vistisen måtte erkende nederlaget, men ærgrede sig over måden, det skete på i starten af 2. halvleg, for han var optimistisk i pausen.

- Jeg synes, vi laver en fin 1. halvleg, hvor vi formår at gøre det, vi aftalte. Vi vidste godt, at ØK vil prøve at blæse os bagud, men jeg synes, vi fik afvist dem godt og mod slutningen begyndte at komme ind i kampen. Så sker det, der ikke må ske lige efter pausen, men jeg er glad for, at vi fik sat en prop i, og jeg synes, vi presser dem i de sidste 20 minutter. Hvis man har set kampen, vil jeg med de chancer, vi laver til sidst, påstå, at der let kunne have stået 5-3 på tavlen. Men vi tabte til et bedre fodboldhold. Nu sidder vi over næste runde, og så venter en vigtig kamp mod Søndermarken, fortæller Vistisen.

ØK-træner Peter Ellebæk havde forudsagt, at ØK ville vinde, og han havde denne kommentar efter kampen.

- Sparkær bød godt op til dans i dag, og jeg synes, de gav os en god kamp. 1 halvleg var tæt, men de kom ikke ud til anden halvleg, og det blev straffet af ØK, men i de sidste 10 minutter kunne Sparkær godt have scoret, men de manglede skarpheden. Og derfor endte kampen 5-1 til ØK som fortjent.