Op ad bakke for JP Racing

26. april 2021, 20:12
Foto: RallyFoto.Dk

STOHOLM Der er skruet op for ambitionerne til 2021-sæsonen hos JP Racing fra Stoholm, der ikke bare har sikret sig en mere konkurrencedygtig bil og deltagelse i rallysportens kongeklasse R5, men også har sikret Fjends en afdeling af DM til afvikling midt i maj på vejene i og omkring Stoholm.

Den bliver den 2. afdeling af årets DM, men inden skulle man naturligvis først have 1. afdeling til en side. Den foregik i Himmerland for nylig, og for Jan Petersen og Jeannette Kvick i JP Racing skulle det vise sig at blive en temmelig kaotisk omgang.

Som en af 15 R5 biler til start var teamet ellers opsat på at komme godt fra land, men i stedet blev det op ad bakke lige fra den allerførste prøve, hvor koblingen på deres Peugeot 208 satte ud. I mål kom de, men måtte også gennemføre 2. prøve uden kobling, hvorefter teamets mekanikere fik travlt på servicepladsen.

I et kapløb med tiden blev gearkassen fjernet, så kobling og svinghjul kunne skiftes, og med en ny tændspole var det afsted igen på to prøver, som var en gentagelse af de to første. Og i 4. prøve oplevede man dagens største og desværre også eneste succes med en sejr på Nysumbanen.

De efterfølgende tre prøver blev nemlig ren overlevelse mod hurtige konkurrenter, udkørt grus overalt og ringe tillid til egen bil, inden koblingen igen satte ud på sidste prøve.

I sidste ende endte teamet faktisk med at blive udelukket for at have brugt for megen tid i servicepausen, men alligevel takker man løbsledelsen for at have ladet teamet fuldføre og dermed samle værdifuld erfaring i den nye bil og klasse.

Inden da lå JP Racing nummer 20 generelt i feltet, og forude venter nu de sidste forberedelser til DM2 på hjemmebane.