Rift om tøj til »store piger«

Anne Pedersen har åbnet tøjbutik med plus size på sin nye hjemadresse ved Grønhøj, og allerede efter få uger har hun mange kunder i butikken

29. april 2021, 11:46
En skilsmisse fik Anne Pedersen til Grønhøj, hvor hun har lejet sig ind i en ejendom, hvor hun både har butik og bopæl. Foto: Morten Hallstrøm

GRØNHØJ Det er kun få uger siden, at 43-årige Anne Pedersen åbnede ny tøjbutik, Plus-Q, for »store piger« på Benslehøjvej ved Grønhøj, men det er allerede gået over al forventning.

- Vi har kunder næsten hele tiden, og økonomisk viser det sig allerede nu, at det kan lade sig gøre, siger Anne Pedersen.

Hun kommer fra Rønde på Djursland, hvor hun de sidste fem år har haft butik for kvinder i store størrelser - fra 40 til 66.

Danskerne bliver større

Anne Pedersen er oprindeligt sosu-uddannet, men uddannede sig i en sen alder også til pædagog.

- Da jeg studerede, begyndte jeg at sælge tøj hjemmefra for at få lidt ekstra penge. Jeg er selv en stor pige og syntes, at der manglede udenlandske mærker på det danske marked inden for denne kategori. Jeg syntes, at kvalitet og pris hang mere sammen, når det gjaldt de udenlandske i forhold til de danske mærker, fortæller Anne Pedersen.

Der var også mulighed for at få de helt store størrelser i udlandet.

- Og danskerne bliver bare større, så der er brug for store størrelser, siger hun.

Hurtigt kunne hun se, at hun kunne leve af det. Hun etablerede et showroom i Rønde. Det blev hurtigt for småt, og dernæst flyttede hun på landet, og siden til de nuværende lokaler i Rønde.

- Og det er gået meget stærkt med forretningens vækst, fortæller hun.

Kommer langvejs fra

En skilsmisse førte Anne Pedersen til Grønhøj, som hun ellers ikke havde relation til.

Her fandt hun lokalerne, som hun lejer, og hun bor også på adressen.

Hun har et par ansatte, og der pendles frem og tilbage mellem Grønhøj og Rønde.

Folk kommer gerne langvejs fra for at prøve tøjet i ro og mag. Derfor er placeringen på landet heller ikke noget problem.

- For mange store kvinder kan det godt være grænseoverskridende at gå i tøjbutik og vise sig frem. De tror måske heller ikke, de kan få noget og kan virke opgivende. Hos os får de den tid, de skal bruge i butikken, og nogle bruger et par timer per gang, siger hun.

Kunden i centrum

Mange af kunderne er stamkunder og kunder, hun kender godt og er fortrolig med.

- Hos os er kunden i centrum. Og vi siger gerne vores ærlige mening, selv om det måske skulle koste lidt på salget den dag. Får kunderne en god og ærlig behandling, så kommer de gerne tilbage, siger Anne Pedersen.

Butikken sælger primært tøj fra England, Holland og Tyskland.

Der produceres desuden egne designs, som også kan købes via butikkens web-shop.