Så må der fodboldgolfes

Det ene hul er allerede døbt »Pisserenden« på Sparkærs nye attraktion

04. maj 2021, 11:19
1 af 3 Mr. Fjends Cup himself, HP Johansen, testede Sparkærs nye fodboldgolfbane, mens konen, Karen Ladefoged (tv), var ude med riven sammen med Lisbeth Bennedsgaard. Foto: Henrik Bagge
2 af 3 Hul 6 har fået øgenavnet Pisserenden på grund af den forsænkning, man kan se rundt om Jan Kirsch Pedersen (tv) og Jørn Tidemann. Foto: Henrik Bagge
3 af 3 Fodboldene, som Jørn Tidemann her ses med, er som alt andet på Sparkærs nye fodboldgolfbane til fri afbenyttelse, og så kan man via mobile pay donere 25 kroner til banens vedligeholdelse, hvis man har været tilfreds med oplevelsen. Foto: Henrik Bagge

SPARKÆR Mange gode kræfter har været i spil, og mange timer er smidt i projektet i al slags vejr, før de i Sparkær i sidste uge kunne åbne for byens nyeste fritidsbeskæftigelse i Billingeparken, der ellers i forvejen rummer ret meget.

En fodboldgolfbane med alverdens sjove forhindringer er nu tilgængelig for offentligheden, og avisen besøgte i den anledning en flok glade Sparkær-borgere, der i vidt omfang også er identisk med lillebyens korps af bypedeller.

Mens formanden for idrætsforeningen Hans Peter Johansen for fotografens skyld testede de gamle fodboldben på banens huller, var konen Karen Ladefoged og Lisbeth Bennedsgaard ude med riven i tre bede, som kommer til at forskønne den i forvejen flotte golfbane.

Til fri afbenyttelse

Andre igen var i gang med at strø sand mellem fliserne som en sidste finpudsning af banens lille træskur, der rummer de remedier, gæsterne skal bruge for at få sig et par sjove timer i godt selskab.

Og det vil i alt væsentligt sige de fodbolde, som hele spillet drejer sig om, og så også nogle scorecards, man kan bruge til at holde regnskab, og hvor reglementet står på.

Det bliver alt sammen til fri afbenyttelse, og så er der efterladt et nummer til mobile pay, hvor gæsterne kan donere 25 kroner, hvis de har haft en god oplevelse.

- Vi skal jo have lidt til driften og små vedligeholdelser, og der skal nok også nye bolde til på et tidspunkt, siger Jørn Tidemann, der er tovholder for bypedellerne, der med græsslåning og lignende kommer til at stå for den daglige vedligeholdelse af banen.

De har i det hele taget båret en stor del af arbejdet, der gik i gang for et halvt års tid siden.

- Vi havde en hel lørdag i efteråret, hvor der kom 20 mennesker, selv om det regnede hele dagen. Så det var fantastisk, for der fik vi faktisk lagt fundamentet til det hele, siger Jørn Tidemann.

Banen er der ifølge Jan Kirsch Pedersen fra Udviklingsgruppen under Sparkær Borgerforening investeret 22.000 kroner i til fodbolde, flag og materialer til banens forhindringer.

Andre af banens materialer er enten givet eller tilvirket af områdets håndværkere.

Træd af på hul 6

Billingeparkens fodboldgolfbane byder på 12 huller af varierende længde og sværhedsgrad, hvor man på nogle huller skal i på tre spark, mens man på andre har fem sving med »køllen« for at gå hullet i par.

Hul 6 har allerede fået et øgenavn, der passer til den forsænkning, der er gravet hele vejen rundt om hullet.

- Det var Karen Ladefoged, der mente, at »den skal da hedde pisserenden«, så det er den kommet til, griner Jan Kirsch Pedersen.

Den officielle indvielse af fodboldgolfbanen bliver først engang hen i juni, da forsamlingsloftet til den tid er hævet yderligere, ligesom man gerne samtidig vil indvie en ny legeplads i Billingeparken, som bliver leveret den 3. juni.

Men Jørn Tidemann understreger, at man allerede nu er meget velkommen til at give den nye bane et skud.

- Det hele er åbent til brug nu, og vi er glade for at være i mål med det. Det har været en god proces, og vi har heldigvis ikke hørt andet end positivt fra folk, der er kommet herom. Der var nemlig allerede mange, der lagde vejen forbi i påsken, hvor børn og børnebørn var hjemme. Så den er både testet og godkendt, siger Jørn Tidemann, mens Hans Peter Johansen lige skal bruge endnu et forsøg på at få bolden gennem et kloakrør.