Torsten Nielsen stopper som ejendomsmægler

Viborgs tidligere borgmester sætter alt ind på at blive det igen

04. maj 2021, 10:39
Fra den 10. maj vil det ikke længere være Torsten Nielsen, man møder, når man går ind hos ejendomsmægleren i Vestergade i Stoholm. Han har solgt butikken til Anders Varming, så Estate bliver nu til Nybolig, mens Torsten Nielsen går efter igen at blive konservativ borgmester i Viborg Kommune. Arkivfoto: Britta Kristiansen

Stoholm Siden 1992 har han virket som ejendomsmægler, men fra den 10. maj er det slut.

Torsten Nielsen fra Sparkær har solgt begge sine Estate forretninger i henholdsvis Stoholm og Viborg, og han vil nu koncentrere sig om igen at blive borgmester, når der til efteråret skal være kommunalvalg.

Den konservative Torsten Nielsen blev borgmester i efteråret 2014, da daværende borgmester Søren Pape Poulsen (C) forlod kommunalpolitik for at blive politisk leder af Det Konservative Folkeparti.

Torsten Nielsen blev fra den 1. januar 2018 afløst af Ulrik Wilbek (V) som borgmester, men nu har han altså sat sig for at vinde posten tilbage.

- Jeg gør det ganske enkelt nu, fordi der er valg til efteråret, og der kan man ikke bare vente med at komme på banen indtil de sidste tre uger op til. Så fra nu af bliver jeg fuldtids borgmesterkandidat, og tiden vil blive brugt på at gøre klar til det kommende kommunalvalg eller borgmestervalg eller hvad, man vælger at kalde det.

Estate bliver til Nybolig

Køber af Torsten Nielsens to forretninger er Anders Varming fra Nybolig Viborg & Tjele, og det betyder, at Estate i Stoholm fremover bliver en Nybolig butik, mens Torsten Nielsens Estate-afdeling i Viborg lukker, så kunderne overgår til Viborgs anden Estate-mægler Jesper Rasmussen.

Torsten Nielsen kommer dog ikke til helt at slippe faget fra den ene dag til den anden.

- Som udgangspunkt stopper jeg som ejendomsmægler. Men for det første vil der gå lidt tid med at få overdraget alle sagerne, for de sager, jeg har kørende nu, vil jeg selvfølgelig selv afslutte. Det, er vi også enige om, er det rigtigste at gøre. Og for det andet har jeg en aftale med Anders Varming om, at jeg kan hjælpe ham med nogle projekter og sikkert også nogle landbrugsejendomme. Men ellers er det slut.

Torsten Nielsen er helt afklaret med sin beslutning, og han ser frem til sin nye tilværelse.

- Det er selvfølgelig en lidt mærkelig fornemmelse efter at have haft butikken i 29 år, men umiddelbart glæder jeg mig. Jeg var kommet til en skillevej. Jeg har arbejdet rigtig mange timer i mange år og også haft det godt med det. Men der er også et valg til efteråret. Så enten skulle det være slut med at arbejde og tænke i politik, eller også skulle det være slut med at arbejde så mange timer som ejendomsmægler. Og så har jeg valgt mæglerarbejdet fra, siger borgmesterkandidaten.

Har aftjent sin værnepligt

Torsten Nielsen startede som ejendomsmægler hos sin far i Sparkær den 3. januar 1992 og blev senere samme år kompagnon i firmaet.

I 2004 forlod hans far kompagniskabet, og i 2012 åbnede Torsten Nielsen så butik i Vestergade i Stoholm, inden han i 2018 udvidede med endnu en forretning i Viborg.

Han betegner selv sit produktudvalg som »alsidigt« med både meget billige og meget dyre huse, sommerhuse, landbrugsejendomme og projektsalg.

- Jeg har ikke det præcise tal, men jeg tror, at jeg har solgt i omegnen af 2000 huse. Så kan man vel også sige, at man er ved at have aftjent sin værnepligt, siger Torsten Nielsen.