Klubstanderen kom med faldskærm Jubilerende havn i flot åbning

Virksund Lystbådehavn har taget fat på en stor sæson

12. maj 2021, 11:09
1 af 3 Den jubilerende havns stander blev fløjet ind af lokale faldskærmsfolk. Privatfoto
2 af 3 Klubnestorerne Ole Boel og Leif Tørring stod for standerhejsningen. Privatfoto
3 af 3 Mange benyttede det flotte lørdagsvejr til at deltage i sæsonstarten i Virksund. Privatfoto

virksund Virksund Havn fylder netop i år 50 år, og det blev sidste weekend markeret med en ekstra effektfuld standerhejsning, hvor klubstanderen blev fløjet ind, og hvor faldskærmsudspringere leverede slutproduktet.

- Vi tog ved lørdagens standerhejsning lidt forskud på festlighederne, fortæller formand Kirsten Pugholm.

- Vi havde allieret os med Skive Faldskærmsklub, og tre dygtige udspringere leverede vores stander på pynten ved havnen.

- Det var en festlig start på en ny sejlersæson, og jeg synes, vi kan prale af at have en havn, hvor vi kan glæde os over medlemmernes engagement og ansvarsfølelse. Netop det gør Virksund Lystbådehavn til noget helt specielt, siger Kirsten Pugholm.

Alle bådpladser væk

Coronaen har på mange måder bidraget positivt til havnens udvikling, idet en stigende interesse for sejlsport har medført, at samtlige bådpladser er udlejet.

- Og vi kan glæde os over mange nye og yngre medlemmer, som alle bidrager til det gode klubliv i havnen, siger Kirsten Pugholm.

Som traditionen tilskriver det, blev der sunget, mens standeren blev sat af klubbens ældste medlemmer, Ole Boel og Leif Tørring.

Uundgåeligt lagdes for med »Blæsten går frisk« efterfulgt af »Virksundvalsen« for til sidst at tage »Der er ingenting, der maner, som et flag der går til tops«.

Havnens 50-års jubilæum bliver officielt fejret 19.-21. august, som bliver tre dage med et spændende og meget varieret program, som afsluttes med et festfyrværkeri lørdag, lover Pugholm.