Premiere på nye afsnit af Hjarbæk Kro

Bekker Trio er klar til at føre det gamle spisested ved fjorden ind i en ny tid

12. maj 2021, 06:18
1 af 4 Der er blandt andet kommet splinternyt køkken på Hjarbæk Kro, hvorfra køkkenchef Mikkel Bekker (tv), direktør Lone Bekker og restaurationschef Morten Bekker her kigger ud. Ordrebogen bugner allerede på kroen, der havde første åbningsdag fredag den 7. maj. Foto: Henrik Bagge
2 af 4 Det nye tiltag Hjarbæk Ishus er kommet så flyvende fra start, at kunderne har stået i kø fra ishuset, der ligger bag kroen, og helt ud på parkeringspladsen. Foto: Henrik Bagge
3 af 4 Hjarbæk Kro er fra 1867, men med en omfattende renovering fremstår den nu som ny og moderne til det nye forpagterpar Lone og Morten Bekkers åbning den 7. maj. Ikke mindst køkkenchef Mikkel Bekker (tv) kan glæde sig over et splinternyt køkken, som han selv er kommet med indspark til indretningen af. Foto: Henrik Bagge
4 af 4 På et tidspunkt gennem foråret så bygningen sådan ud, men til åbningen den 7. maj stod alt klart til åbningen af den nyrenoverede Hjarbæk Kro. Foto: Britta Kristiansen

hjarbæk Præcist som når man har gået og brugt hele vinteren på at sætte et teaterstykke op, er man på Hjarbæk Kro også nået dertil, at man nu bare gerne vil have forestillingen ud over rampen efter en omfattende renovering.

Rollerne er forlængst fordelt, kulisserne er i den grad i orden, og publikum har også i stort antal meldt deres ankomst, og selv om der er lidt premierenerver, glæder de nye forpagtere sig til at vise, hvad de har gået og forberedt sig på hele vinteren.

Det er ægteparret Lone og Morten Bekker fra Hjarbæk, der med titel af henholdsvis direktør og restaurationschef er de nye forpagtere på kroen, og med deres søn Mikkel som køkkenchef er den familietrio fuldendt, som skal lokke kunderne tilbage efter corona og føre den historiske og nyistandsatte kro ind i en ny tid.

Bag satsningen med et moderne Hjarbæk Kro står en gruppe af seks lokale investorerer, som ikke bare har økonomiske interesser i foretagendet, men også følelser investeret i den gamle beværtning.

- Renoveringen er foregået i samarbejde med os, hvor Mikkel blandt andet skulle have et helt nyt køkken. Og det har han selv været med til at indrette så praktisk som muligt, så det bliver en moderne arbejdsplads, siger Morten Bekker.

Kroen er fremtidssikret

Morten Bekker kan fortælle, at renoveringen er gået planmæssigt, siden håndværkerne startede på projektet den 4. januar 2021, og store dele af kroen har fået en masse kærlighed gennem forløbet.

- Den er i hvert fald fremtidssikret med de ting, der er lavet. Ikke alt er blevet skiftet ud, men hele køkkendelen er ny, der er nye gulve i restauranten, der er nyt kloaksystem, og der er en splinterny terrasse med plads til 70 spisende gæster på en sommeraften. Så lad os sige det på den måde: Der er i hvert fald blevet arbejdet i bund, siger Morten Bekker.

Udvendigt er kroen blevet sandblæst og malet op igen, og så har den fået en lille tilføjelse, der allerede har gjort en stor forskel.

Med åbningen af Hjarbæk Ishus lørdag den 17. april havde familien Bekker håbet, at man måske kunne lokke nogle coronatrætte borgere hist og her ud i forårssolen, men det har i stedet vist sig at være et veritabelt tilløbsstykke.

- De forventninger, vi havde, kan du gange med 10. Der har simpelthen været så mange mennesker, at det har været helt vildt. Selvfølgelig har mange været lokale og fra vores netværk, men også mange fra Viborg har lige kørt en tur til Hjarbæk, fordi der nu er kommet noget at køre efter ud over naturen. Jeg vil ikke sige, at vi er blevet væltet, men det er godt nok blevet positivt modtaget, siger Morten Bekker om de mange lækkersultne kunder, der har stået i kø fra ishuset, der ligger bag kroen, og helt ud på parkeringspladsen.

Succesfuld generalprøve

Med fuldt booket til åbningen fredag den 7. maj afviklede de nye kroforpagtere dagen forinden en lille generalprøve, og også den gik godt.

- Nu er ishuset kommet flyvende fra start, og så håber vi selvfølgelig det samme for restauranten, hvor vi foreløbig har fuldt hus her fredag, lørdag, søndag. Og så kan vi jo også godt mærke, at restriktionerne er blevet lettet på især forsamlingsforbuddet, så rigtig mange har ringet og bestilt selskaber. Her fra slut-maj og så frem til september er der kommet rigtig mange selskaber ind de sidste par uger, fordi folk kan se, at nu ryger den op på 25 og hurtigt på 50, så nu kan de lige pludselig holde deres fester, siger Morten Bekker, der i det daglige opererer med online bordbestilling.

Mens far og mors erfaring med restaurationsbranchen daterer sig tilbage til deres pure ungdom, er sønnen ved gryderne bestemt ingen novice.

Mikkel Bekker kommer direkte fra en stilling som køkkenchef på Restaurant MASH i Aarhus, hvorfra han også har lokket flere medarbejdere med til det nye køkken i Hjarbæk.

- Men for Lone og jeg bliver det learning by doing fra nu af, hvor vi skal finde ud af, hvordan det ser ud med belægningsprocenten og selskaber, og hvordan kommer det til at gå ovre i ishuset, når de unge selv skal styre det, siger Morten Bekker.

Der er ansat 15 ungarbejdere til at tage sig af ishus og opvask, så også den del skulle der være styr på.

- Så vi har det ligesom cirkushestene, der venter på at komme i manegen. Vi vil bare gerne i gang. Nu har vi gået og knoklet med at få det hele bygget op, og så er vi bare klar til at få fyret raketten af, siger Morten Bekker.

Hjarbæk Kro, der daterer sig tilbage til 1867, har åbent alle dage klokken 11.30-23.00 pånær mandag, hvor der er lukket.