Tårer pressede sig på under hjelmen

Jeannette Kvick og JP Racing fra Stoholm var overvældet over den modtagelse, deres DM rally fik på hjemmebanen

19. maj 2021, 10:05
1 af 2 Der gik et sus af forventning og spænding gennem et talstærkt publikum, da startnummer 1 med de lokale Jan Petersen og Jeannette Kvick kom tordnende ned ad Vesterled og i høj fart klarede 90 graders svinget ind på Højlundsvej med dækhvin og spruttende udstødning. Foto: Henrik Bagge
2 af 2 Jeannette Kvick var søndag »træt med træt på«, men også glad og lettet over den overvældende succes, Stoholm Au2service Rally lørdag var blevet med hende som løbsarrangør. Foto: Henrik Bagge

stoholm »Træt med træt på«.

Løbsarrangør og co-driver Jeannette Kvick havde ikke svært ved at beskrive sin tilstand dagen derpå, da hun kunne gøre status over lørdagens rally i Stoholm og omegn, der som det første i lokalområdet blev afviklet som en DM-afdeling.

Efter en hektisk optakt og en hektisk løbsdag, havde hele søndagen nemlig stået på oprydning på de fire prøver i Stoholm, Smollerup, Daugbjerg og Mønsted, der alle var blevet kørt igennem to gange lørdag mellem klokken 16.30 og 22.00.

Men det hele blev lidt nemmere af, at alt var klappet, som det skulle, og modtagelsen af det store og støjende arrangement hele vejen rundt havde været så overvældende positiv, at Jeannette Kvick var oprigtigt rørt over det.

- Det var en meget emotionel dag. At køre første omgang på første prøve i Stoholm og så se den kæmpe opbakning, der var, med alle flagene og folk, der var stimlet sammen i haverne og i svingene. Det var virkelig overvældende, og jeg skulle lige synke et par gange for ikke at tude, siger Jeannette Kvick.

Der var mennesker overalt

Selv om en marginalsport som rally kræver den højeste grad af koncentration, er det ifølge Jeannette Kvick alligevel noget, man registrerer, når der er et stort publikum, der kigger med. Og det var ikke kun i Stoholm, det gjorde sig gældende.

- Det var hele dagen igennem på alle prøverne, at der var mennesker overalt, og der blev heppet, og stemningen var i top, så det var virkelig specielt for os begge to, siger Jeannette Kvick, der sammen med Jan Petersen i JP Racings bil havde fået startnummer 1 i dagens anledning.

Løbsarrangøren kunne også glæde sig over, at publikum generelt havde været gode til at respektere løbets officials og formaninger om, hvor man måtte stå og gå.

- Jeg har ikke hørt om noget brok fra nogen steder overhovedet, så afviklingen har været helt perfekt, siger Jeannette Kvick og beklager i samme moment, at striberne på vejen er de eneste spor, arrangørerne ikke kan fjerne efter en dag med rally.

Også Kjellerup og Omegns Motorklub, der stod som arrangør sammen med JP Racing, var overvældet over den store opbakning, som ingen havde turdet håbe på.

- Vi har snakket om, at vi ikke kunne huske, hvornår der sidst til et DM-rally har været så mange tilskuere overalt, hele dagen. Lige til sidste bil kom i mål på sidste prøve, var der mennesker overalt, siger Jeannette Kvick.

Tommel op til svære prøver

Blandt kollegerne i de 78 andre biler havde responsen været den samme positive, fortæller løbsarrangøren.

- Alle var virkelig glade for prøverne, som, de mente, var både udfordrende og spændende. Det var jo alt muligt blandet. By og land, grus og asfalt, hurtigt og snørklet, lyst og mørkt. Så alle var rigtig glade og også meget overraskede over den opbakning, der var overalt. De følte virkelig, at de var del af en stor fest, siger Jeannette Kvick.

Hun pointerer, at det samme gjorde sig gældende for de udenlandske teams, der lovede at vende tilbage til næste år. Hvis der altså bliver noget Stoholm Rally til næste år.

Ifølge løbsarrangøren skortede det under søndagens oprydning ikke på opfordringer hele vejen rundt på egnen om at gentage succesen til næste år.

Men om det ønske går i opfyldelse, har Jeannette Kvick foreløbig dette svar på:

- Det skal jeg lige sove på.