Gigantiske flagermus er landet ved Mønsted Kalkgruber

En ny, spektakulær legeplads kan formentlig indvies i tide til starten på skolernes sommerferie

26. maj 2021, 08:57
1 af 3 For direktør Rikke Friis var det lidt som juleaften, da Mønsted Kalkgruber onsdag modtog stedets nye legeplads med flagermus i kæmpestørrelse fra den københavnske producent Monstrum, der blandt andre havde sendt Bjørn i baggrunden med for at forestå opstilling og montering. Foto: Henrik Bagge
2 af 3 Direktør Rikke Friis (tv) har særligt haft hjælp af turismekoordinator Tina Degn (th) i forarbejdet til Mønsted Kalkgrubers nye legeplads fra producenten Monstrum med fem flagermus i kæmpestørrelse. Foto: Henrik Bagge
3 af 3 Den ene flagermus etableres på fjedre, så den giver fornemmelsen af at være levende. Foto: Henrik Bagge

mønsted Direktør i Mønsted Kalkgruber Rikke Friis var spændt som en fjeder, da hun onsdag skulle modtage en med længsel ventet forsendelse.

- Det bliver så godt, sagde hun stakåndet, da en transport fra Tvis Vognmandsforretning ved 13-tiden trillede ind på matriklen med en last på fem kingsize flagermus til turistattraktionens nye legeplads.

Chaufføren havde været et smut i Brøndby at vende for at bringe den usædvanlige last sikkert til Kalkværksvej, og samtidig havde et firemandscrew fra producenten Monstrum taget turen fra vestegnen til det midtjyske for i løbet af denne og næste uge at forestå opstilling og montering af den spektakulære legeplads.

Og når det er til en side, kan særligt børnefamilier glæde sig til en særpræget forlystelse, der, ud over at være æstetisk og funktionel på samme tid, også vil give læring om de fem flagermusarter, der overvintrer i kalkgruberne.

Vingefang på seks meter

Onsdag kom stolperne i jorden, torsdag støbes der, og så etableres legepladsen ellers på et gummiunderlag med fem forskellige flagermus i kæmpestørrelse udført i træ og lige til at klatre og kravle på med både rebstiger, balancereb og klatregreb på flagermusenes vinger.

Den største flagermus får et vingefang på seks meter og vil rage 2,6 meter op på det højeste punkt, mens en anden flagermus etableres på fjedre, så den ifølge Rikke Friis giver fornemmelsen af at være levende.

Den københavnske producent, Monstrum, har specialiseret sig i design og fremstilling af unikke og kunstneriske legepladser lige fra Hong Kong til New York og står blandt andet også bag den historiske legeplads ved Hald Ege syd for Viborg med dens ikoniske vildsvin i kæmpestørrelse.

En endelig certificering og ibrugtagningstilladelse kan først komme på plads, når legepladsen står fiks og færdig, men Rikke Friis håber, at det ikke kommer til at trække alt for længe ud, så legepladsen kan indvies, inden skolernes sommerferie starter.